Print this page
Четвъртък, 09 Февруари 2012 14:29

Hertz иска да зарежда своите електромобили безжично

От
Hertz зареждане на електромобил без кабели - приятно!

С тази люта зима сигурно мнозина вече си мечтаят за пролетта, което ни напомня, че в началото на миналата Plugless Power демонстрира система за безжичен пренос на електроенергия чрез технология наречена EvaTran.

Hertz, разбира се, предлага своите услуги и у нас, но на този етап електрически и хибридни модели има само в представителствата й в САЩ, Великобритания и Китай. Не е особено близо до нас, но все някой ден ще се приближи и както много пъти сме казвали, май забавянето е за добро. В случая, както и с Nissan LEAF, защото може да е направо с безжично зареждане, за което Hertz ще работи заедно с PluglessPower от февруари...

Какво по хубаво от това водещата компания за отдаване на коли под наем да участва в разработването на технологията, предвид огромния брой превозни средства и различни потребители, които ще дават своето мнение. Съответно, тестовете може да доведат до монтиране на устройства за безжично зареждане на електромобили в пунктове на Hertz, с което ще се улесни логистиката за този тип автомобили.

Hertz определено е посветена на своята глобална електромобилна програма за включване на {tooltip}ЕПС{end-link}Електрически превозни средства[end-tooltip} в нашия автопарк на три континента – Северна Америка, Азия и Европа. Страхотно е да участваме в пилотната програма на Plugless Power и да сме добре позиционирани за разпространението на тази нова технология. Целта ни е в процес на развитие на програмата да осигурим разнообразие от варианти на зареждане за клиентите, които ще използват нашите електромобили, с монтаж на съответното оборудване от различни производители.

Марк Фрисора, Управител и ИД на Hertz

Хубавата новина е, че Hertz смята да предлага електро модели и други страни и за да разберем дали България е между тях ще трябва да питаме. Питайте и вие Smile.

eCars.bg

Прочетено 1479 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:53
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.