Четвъртък, 14 Юли 2011 18:31

Daimler и Bosch правят съвместно предприятие за електромотори

От
Електромотор от Bosch в Mecedes-Benz - звучи като 'у дома си'

Daimler AG подписа договор с Robert Bosch GmbH за разработка и производство на електромотори за задвижваните с батерии версии на Mercedes-Benz и Smart коли, съобщават от компанията днес. Съвместното предприятие ще се нарича EM-motive GmbH.

Планирано е производството да започне от началото на 2012 г., а първият електромотор ще дебютира в новата генерация Smart ForTwo изцяло електрическа миникола, която ще се продава от следващата година...

"Този алианс е инвестиия в подсигуряване на бъдещето на европейската авто индустрия, както и перфектно допълнение към нашето портфолио от електромотори за всички наши клиенти" коментира в изявление членът на борда на Bosch Волф-Хенинг Шайдер.

В рамките на споразумението, Bosch ще отговаря за продажбите на електромотори на трети страни.

Очакванията са новата компания да осигури около 100 работни места в Щутгарт, където понастоящем Bosch произвежда електромотори.

Автопроизводителите се надпреварват в представянето на електрически модели, за да отговорят на строгите изисквания за вредни емисии, което пък печели на тяхна страна потребителите, които ги е грижа за околната среда. BMW AG, която разработва свой собствен електромотор, създаде "i" под-марката за електрически коли и смята да произвежда и смята да произвежда първия си модел с този мотор, електрическото BMW i3, от 2013 г.

Очаква се съвместното предприятие Daimler-Bosch да произвежда над един милион електромотора до 2020 г., информират от компаниите, добавяйки, че сделката все още е обект на одобрение от антимонополните власти.

[Източник: Automotive News]
Прочетено 2951 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:46
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.