Вторник, 19 Април 2011 09:00

'Умна' програма от BMW в помощ на електромобилите

От
Мобилно приложение за електромобили от BMW

Искам електромобил! Преглеждайки предлаганото на пазара в момента или в близко бъдеще установявам, че Tesla Roadstar Sport или Fisker Karma надхвърлят сериозно бюджета ми, а пък Nissan Leaf е твърде "пешеходен" за моя състезателен дух.

Така, да видим какво остава? Сякаш не много... Електрическият Ford Focus дава сериозна заявка за себе си, но все още е в процес на доуточняване, докато Tesla Model S със сигурност има стил, размери и някакъв вид сексапил, но също като модела Roadster Sport, е доста скъп за стандартния потребител.

Все пак има вариант. При това-доста добър. Със задни задвижващи колела, доста приличен пробег с едно зареждане и добра лизингова схема (засега само в САЩ), BMW 1 серия - ActiveE е отличен избор! А с последните разработки на BMW на апликация за iPhone и Android, този модел ще е подходящ за мнозина.

Самото приложение е перфектно програмирано, с малък обем. Достатъчно е да въведете кода на областта, да приемете някои условия на апликацията (включително от BMW да следят потреблението ви) и започва архивиране на всяко пътуване, ежедневни маршрути, престой за заревдане и дори спиране за кафе. В телефона ви се записва пробега, времетраенето и всякаква друга полезна информация за вашето ActiveE потребление.

Колегата ни от green.autoblog.com, Деймън Лавринч, тества продукта в продължение на 5 дни. Коментарите му са изключително положителни, като освен ежедневните маршрути е изминал и такива, които са с доста по-голям пробег. Програмката е работела безупречно и е била отличен помощник при разчетите на пътуването.

Kакто казахме, приложението е разработка на BMW и ще може да се изтегли безплатно от Apple App Store и Android Market. Очаква се да се появи по-късно този месец, а ако имате намерение да преминете към употреба на електромобил, този софтуер ще позволява контрола и разчета на ежедневното ви шофиране.

Ето кратка демонстрация на работата на приложението, а скоро очаквайте допълнителни подробности:

От: green.autoblog.com

Прочетено 1113 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:28
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.