Вторник, 24 Май 2011 12:00

Европейска зелена седмица в Брюксел 24-27 май

От
Европейска зелена седмица 24-17 май

"Зелена седмица", най-голямата годишна конференция по Европейската политика за околната среда, ще се проведе от 24 до 27 май 2011 г. в Брюксел и в цяла Европа. Тази година темата е "ефективността на ресурсите - с по-малко, по-добър живот".

В над 40 сесии, на конференцията ще бъдат обсъдени проблемите на изчерпване и недостига на на ресурси, както и предизвикателствата и възможностите на ограничените ресурси. На конференцията ще демонстрират публични и частни стратегии, които са насърчаване на преминаване към по-ниски въглеродни употреба и по-ефективно използване на ресурсите...

Европейските градове са изправени пред тези предизвикателства ежедневно, а победителят от 2011 - Хамбург - ще се представи по време на Зелената седмица с демонстрация на новаторски и устойчиви начини, по които градовете може да се справят с тях.

"Зелената седмица" предлага уникална възможност за дебат и обмен на опит и добри практики. През последните десет години, конференцията се е утвърдила като едно водещо събитие за всеки, ангажиран с опазване на околната среда в Европа. Изданието през 2010 г. издание привлече около 3 400 участници от правителствата, бизнеса и индустрията, неправителствени организации, академичната общност и медиите.

Зелената седмица е отворена за обществеността и участието е безплатно. Това е 11-та "Зелена седмица".

За повече информация за събития, по време на Зелената седмица идете на http://ec.europa.eu/environment/greenweek

Прочетено 1070 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:53
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.