Петък, 03 Юни 2011 11:00

Мобилно приложение за зареждане на електромобили от Recargo

От
Зареждане на електромобил на паркинг

Вчера, Recargo, разработчик на мобилно приложение за електромобили, пусна Recargo 1.5. актуализация. Приложението за откриване на зарядни станции за електромобили включва единствената в бранша секция за коментари в реално време от множество шофьори, новини и споделяне на снимки.

Обновеното приложение позволява на шофьорите моментално да предупреждават други за дефектирали зарядни станции, да споделят снимки на електро колонки за по-лесното им локализиране в големи обществени гаражи и на други подобни места и да дават съвети за близки удобства като ресторанти и молове. Към зарядните карти на Recargo са добавени Google Street Views, които осигуряват снимки на нивото на улицата на места със зарядни устройства за електрически коли...

"Целта ни е да ускорим възприемането на електромобилите, като предоставим на шофьорите моментален достъп до нужната им информация, с което да направим притесненията от недостатъчния пробег неуместни", казва основателят и изпълнителен директор на RecargoDictionary.com) Браян Каригер. "Ежеминутните крайпътни справки са част от решението. В допълнение, нашата секция с новини информира шофьорите и потенциалните купувачи на електромобили за всичко в бранша."

Хем на картата, хем на снимчица...
Хем на картата, хем на снимчица...

Recargo 1.5. показва повече от 1,000 места за зареждане на електрически коли по цял свят, съвместими с настоящи (и бъдещи) модели като Nissan LEAF, Chevrolet Volt и Tesla Roadster и е достъпно за безплатно изтегляне за iPhone, iPad и iPod Touch потребители от App Store на Apple.

Каригер беше начело на компанията, която изведе Dictionary.com до над 20 милиона посетители месечно, с акцент върху потребителя и нововъведенията. След множество консултации с притежатели на електромобили, както такива от първата вълна, така и нови, той и новият му екип стартират Recargo.com през юли 2010 г., след което пускат приложение за iPhone през декември същата година. Новини приложението 'получава' от своя партньор PluginCars.com, който осигурява още мнения на експерти от бранша и на 'електромобилни' журналисти, както и ръководства за експлоатация на зареждаеми електромобили.

"Развитието на пазара на електрически коли зависи до голяма степен от добрата информираност на първоначалните собственици на електромобили, които споделят своите преживявания в реални условия", коментира колегата от Plugincars.com Брад Берман. "Обновеното Recargo приложение осигурява на шофьорите на електромобили и бъдещите им купувачи лесен достъп и възможност за споделяне на най-актуалните неща и преживявания от света на електро колите."

По-голямата част от първоначалната информация за местоположението на зарядни станции за електромобили на Recargo е лиценз от EVChargerNews.com, източник и за Alternative Fueling Station Locator приложението на Министерство на енергетиката на САЩ. Recargo увеличава тази база от данни постоянно чрез микс от информация, предоставяне от множество отделни хора (crowdsourcing), партньорства и вътрешни усилия, с удвояване на наличното количество данни от старта до настоящия момент.

"Ние осъзнахме отрано необходимостта от система, която може да отговори на нуждите на обществото на електромобилистите, с разрастването му от хиляди до милиони шофьори", пояснява Каригер. "Искаме да осигурим върховно преживяване на хората, които карат електрически коли."

Recargo е безплатно приложение за мобилни телефони, достъпно за потребители на iPhone, iPad и iPod Touch, за локализиране на зарядни станции за електромобили в цял свят, независимо от производителя или мрежата. Създадено е от Recargo, Inc., базирана в Лос Анджелис компания за разработка на софтуер, създадена от Браян Каригер, основател и бивш изпълнителен директор на Lexico Publishing Group, LLC., компанията зад сайтовете Dictionary.com, Thesaurus.com и Reference.com.


Прочетено 1084 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:28
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.