Вторник, 05 Юли 2011 14:00

Ще намали ли ЕС вредните емисии с 20% до 2020 - гласуване днес

От
Ще намали ли ЕС вредните емисии с 20% до 2020

Днес министрите в Брюксел ще гласуват дали да се разглежда целта за намаляване на въглеродните емисии с 20% до 2020 г. Преди да се стигне до това обсъждане, млади хора от цяла Европа призовават за цел от поне 30%, като първа стъпка към по-чисто и справедливо бъдеще.

Анди Хикс е един от от тримата младежи, провели срещи с младежки организации в десет европейски държави като част от Push Europe кампанията, в която участват UK Youth Climate Coalition, Young Friends of the Earth Europe и Bund Jugend. Събрани са 300 CV-та на млади хора, които искат да работят в ниско-въглеродна икономика и са направени видео сесии, в които младежи говорят за своята визия за такава икономика, представени на енергетиката и климатичните промени в Дания и Великобритания...

Младежки национални и международни организации като 350.org Europe, 10:10 и Peace Child, също са подписали писмата, за да подтикнат министрите на проведения миналата седмица Съвет за околната среда на ЕС да подновят обсъжданията по целите за намаляване на емисиите в ЕС, преди финалната дискусия през октомври.

Писмо, подобно на изпратеното на министрите, е пратено и до евродепутатите, които в момента не подкрепят по-високи цели за ограничаване на емисиите, за да ги стимулират да спрат да потискат бъдещето на Европа, като гласуват срещу повишаване на изискванията. Макар и без регулаторна тежест, гласуването в Парламента за повишаване на целите ще има силна символика.

Писмото идва след подобно писмо, изпратено от 72 европейски компании, очертаващи икономическите ползи от по-голямо ограничение на въглеродните емисии, включително създаването на най-малко 6 милиона работни места, ако ЕС тръгне по пътя на ограничаване на емисиите с 30%.

Важно е да се пише до евродепутатите и всеки от вас може да изпрати имейл до своя депутат по район, подтиквайки го да даде своя глас за намаляване на емисиите. Всички се надяваме, че евродепутатите ще предприемат тази важна стъпка към гарантиране на по-чисто и справедливо бъдеще, което европейските младежи (и не само) искат.

[От: blog.ewea.org]

Прочетено 1212 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:01
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.