Четвъртък, 07 Юли 2011 11:00

Транспортно министерство се ангажира с инфраструктура за електро коли

От
Зарядните станции ще са точно описани и лесни за намиране/употреба, след помощта на правителството в Англия

Не е нашето (засега), но инициативата е твърде добра, за да я пропуснем и според leaftalk.co.uk, въпреки известното количество огън и жупел, което медии като Daily Mail и The Independant поизсипаха по адрес на електрическите коли, в последната стратегия на английското правителство за електромобилите определено има доста положителни насоки. Ето какво казват от английското министерство на транспорта по въпроса...

"Нашата идея не е на всеки ъгъл да има по една зарядна станция, това не е необходимо, за да се помогне на пазара да расте, а и би било икономически неизгодно. По-скоро, за зареждаемите превозни средства трябва да се намери трайно решение за потребителите, чрез изграждане на инфраструктура за презареждане - практична, удобна и сигурна. Ние искаме по-голямата част от презареждането на електромобилите, да се извършва у дома, през нощта, след пика в потреблението на електроенергия. 'Домашното' презареждане трябва да бъде подкрепяно от възможност за презареждане на работното място, за презареждане на пътуващите и циркулиращи електромобили, с определен размер на публичната инфраструктура, която ще осигурява възможност за пътувания по избор на хората."

"Работим по план за инсталиране на около 50 бързо-зарядни устройства, разположени на стратегически места. Изготвените програми гарантират, че плановете са добре координирани, така че максимален брой пътувания да бъдат гарантирани. Например, стратегическо поставяне на бързи зарядни устройства от проектите в северната част на страната ще даде възможност на пътуванията между Манчестър, Нюкасъл, Единбург и Глазгоу. "

Обозначаването на всички зарядни точки в единен масив, ще улесни придвижването с електромобил
Обозначаването на всички зарядни точки в единен масив, ще улесни придвижването с електромобил

"Създаване на 'Национален регистър на зарядните точки', който да позволи на всички производителите и оператори в бранша на инфраструктурата схема да предоставят данни за техните позиции на едно място, което ще позволи подробна информация да бъде предоставена на потребителите чрез сателитна навигация и уеб сайтове. В момента не съществува единен, цялостен източник на данни за зарядните станции, като потребителите са изправени пред сериозно изпитание за време и нерви, разчитайки на интернет проучване, преди да предприемат пътуване с електромобил по маршрути, различни от тези, които вече познават."

Данните ще се предоставят чрез data.gov.uk и се очаква да бъдат на разположение до края на годината.

Прочетено 1100 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:58
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.