Print this page
Вторник, 30 Август 2011 14:30

ЕК - публична дискусия 'Без зависимост от петрола'

От
Бъдещето е на алтернативните горива

Европейската комисия започна публична консултация по дългосрочните планове за премахване на транспортната зависимост на ЕС от петрола.

Наскоро Европейската комисия прие Бяла книга "Пътна карта на Единна зона за конкурентна и ресурсно ефективна система за транспорт", според която ЕК ще разработи "устойчива стратегия за алтернативни горива, включително и подходяща инфраструктура." В този контекст, Европейската комисия стартира и друга инициатива - Чисти транспортни системи ({tooltip}CTS{end-link}Clean Transport Systems{end-tooltip})...

В рамките на CTS инициативата, през първото тримесечие на 2012 г. Европейската комисия ще изготви Документ за алтернативните транспортни горива. В него ще бъдат представена подробна дългосрочна стратегия за горивни алтернативи за ЕС, обхващаща целия транспортен сектор с посочване на потенциалните бъдещи действия в тази област.

Стратегията има за цел да осигури на бранша, публичния сектор и потребителите ясно и последователна визия и следва да спомогне за ускоряване разработката, въвеждането и употребата на алтернативни транспортни горива в ЕС. Действията на ниво ЕС са насочени към улесняване на широкото разпространение на превозни средства, задвижвани с алтернативни горива в страните членки.

За да се улесни прилагането на стратегията и да се стимулира активно пазара на алтернативни горива, наред с Документа ЕК обмисля регулаторно предложение за изисквания към инфраструктура за алтернативните горива.

Консултациите по документа ще бъдат в онлайн пространството и всички заинтересовани са поканени да изпратят своите коментари, предложения и отговори до Комисията до 6 октомври 2011 г.

Всички получени мнения ще бъдат анализирани от консултант и използвани за целите на Комисията. Обобщение от резултатите ще бъде публикувано на интернет страницата на ЕК.

От: Green Car Congress

Прочетено 1806 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:08
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.