Print this page
Вторник, 27 Март 2012 21:54

Drive Now от BMW i - практично, умно и еко... Споделяй! (видео)

От
В Германия (засега) може да ползваш BMW или MINI дори и да нямаш - с програмата за споделяне на коли Drive Now

Днес искаме да представим (по-точно BMW го прави) първата BMW i мобилна услуга, която позволява да се 'сдобием' с кола, когато и където имаме нужда от нея. DriveNow е престижна и новаторска услуга от BMW i, MINI и SIXT за споделяне на коли. След регистрация с личен лиценз, намираме кола и си я 'запазваме' за да си свършим работа - да отидем до офиса, да се приберем от него или през деня - при ежедневните задачи. Не е необходимо да притежаваме кола - може просто да платим, за да я ползваме!

Ако забележим кола на улицата - проверяваме дали е свободна и се 'мятаме'. Естествено, трябва да е кола от 'парка' на компанията предвиден за споделяне, а не да се качим в нечия собствена... Но като изключим тази малка подробност, личната мобилност никога не е билa толкова лесна.

Засега BMW-услугата за споделяне на коли се предлага и тества в Мюнхен, Берлин и Дюселдорф в Германия, но се очакват и още градове, които да увеличат списъка. Таксуването при наемане на кола става на минута. В цената е включено горивото (когато пуснат и електромобили за споделяне - стойността на тока), паркирането в градските зони, както и основното, разбира се - възможността да разполагаш със съвременен модел BMW или MINI, и да го ползваш като свой.

Коли, които са на разположение, могат да се намерят и резервират лесно чрез сайта на Drive Now, апликация за мобилен телефон или директно на улицата (пак да повторим - локация: в Мюнхен, Берлин и Дюселдорф, с планове за международна експанзия). DriveNow с BMW - ето как са го измислили, пък да видим кога ще се адаптира и в България... Мнения?

[bmw-i.com] [drive-now.com][eCars.bg] [elektromobili.bg]

Прочетено 1469 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:08
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.