Print this page
Вторник, 25 Септември 2012 12:40

Електромобилите атакуват: морскосиният Бургас 'позеленява'! Така ни харесва, нали?!

От
Burgas - oshte po-zelen s novi elektrokolonki
Бургас - все по-чист и 'зелен', скоро с 6 зарядни станции! Снимка: wildbulgaria.org

Четвъртият ни по големина град, може да стане втори по брой на зарядни колонки!

Какво можем да кажем за Бургас? Град с умерено-континентален климат, доста натоварено летище - особено през летния сезон, готини хора, 218к декара площ и една инициатива, която набира все по-голяма популярност! 'Дни на екологията' (24-30.09.) се организира за пореден път, посветена на еко-образованието и отговорното приемане на по-добро отношение към околната среда.

Популяризирането на такова отношение и представянето на елементите му е, и наш - eCars.bg / elektromobili.bg - приоритет, защото електромобилите, електрическите превозни средства, и зарядните станции, са само част от цялото 'това нещо', наречено 'зелена идея'. В тази връзка, демонстрирайки широк 'зелен' спектър, бургаските еко-инспектори ще се придвижват с електрически скутери, а под егидата на приятелите ни от 'София Франс Ауто - България', е кампанията за търсене на най-икономичен шофьор от Бургас и региона, като изискването е минимален разход на гориво и най-ефективно управление на автомобил... Ако се включи някои с електромобил, май ще им обере наградите Cool.

Тази страхотна инициатива, която стартира вчера, бе 'гарнирана' с изявление от кмета на Бургас - до края на годината, шест зарядни станции за електромобили, ще бъдат поставени на 'възлови' места в града! Няма още информация за вида на електро колонките, но се знае,че до по-мащабното навлизане на електромобили, освен еко-инспекторите, на тях ще зареждат и няколкото местни конвертирани коли, плюс новите клиенти, сдобили се с Kiwi от бургаската Vromos!

Ще очакваме допълнителни новини от Бургас, надявайки се на подобни инициативи и в други градове! Защото:

prirodni zakoniМоже би това би казала природата...

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 2378 пъти Последна корекция Вторник, 25 Септември 2012 12:49
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.