Сряда, 10 Октомври 2012 14:01

Това ли е климатът, който харесваш? – Българският видео клип в Европа

От
sviat koito haresvash klimat koito haresvash elektromobil a1-eco
Истории за успехи - за да се радваме на забавни мигове и синьо небе

От конверсия на стара кола, през първата общинска електро колонка, до фотоволтаична екозарядна станция в София, за която сега цяла Европа ще разбере!

Тази история започва в малък Исперих преди няколко години. Коли много, но изборът пада върху Audi A2 – това ще да е! И ето ти конверсия – бензиновият двигател и всичко прилежащо отстъпват място на електромотор, батерия и контролер. Резултатът е електромобил, а изпълнението е на A1 Eco. Може и да прескочим направо към последното (европейско) развитие на нещата, но ако не знаеш какво има по средата, картинката няма да е пълна, нали?

fotovoltaichna_zariadna_stancia_elektromobili_sofiaГледката е приятна, нали :)

Цялата история я има в eCars.bg. Разказвали сме за всеки един етап от нейното развитие. Става дума за електромобилното битие на A1 Eco от Исперих и всичко (всички) свързано с него в последните две години. Малката българска компания започна с конверсия на употребяван Audi A2, направи първата общинска зарядна станция за електромобили в центъра на Исперих, след това още една професионална конверсия, този път на Nissan Micra по европейски проект, изгради първата си хибридна фотоволтаична зарядна станция в Студенстки град и накрая, ето ти голям проект – автономна фотоволтаична зарядна станция за електромобили пред Интер Експо Център. Нея засне изпратен от ЕК ТВ екип и ето, България е със супер ефективен и новаторски реализиран проект наред с останалите страни членки. Преди да видите видеото, ето историята на A1 Eco в линкове:

Българското електрическо Audi A2 - 80 км с 80 ст

От вчера, у нас - действаща зарядна станция

Електрически Nissan Micra - от създателите на българското електрическо Audi A2

Имате електромобил? Каним ви на българско слънчево зареждане в Студентски град

A1 Eco постави първата електро колонка в Пловдив

Електромобилна соларна зарядна станция - София (II част, с повечко снимки)

История си е, нали? Сега може да са 2 коли и шепа станции, но това наистина е само началото. Фотоволтаичната зарядна екостанция за електромобили A1 Eco изгради като част от Консорциум Зелена Енергия и ето какво ще видят в цяла Европа. О, и ние разбира се, защото нямаше как да не покажем това чудесно видео:

По време на снимките се запознахме с малкия, но както се вижда доста способен германски ТВ екип, разказахме си много неща и преди да заминат за Исперих, разменихме контакти. Ние, обаче, си имаме също толкова кадърен, макар и все така малък наш си екип за видео продукции – може да изоставаме, но се готвим за супер електромобилни клипове, с които да ви помогнем да намерите много интересни, полезни и забавни неща в електромобилите. И – това много го искаме – да има повече български комапнии с подобни истории, които да можем да разкажем Smile.

[Видео: Climate Action Europa.eu]

Прочетено 1597 пъти Последна корекция Сряда, 29 Май 2013 14:02
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.