Formula E добавя Монте Карло към Сезон 1 през 2015

Formula E
В този блог: Организаторите на FIA Formula E Championship обявиха, че през 2015 ще има състезание и в Монако.

Седмият кръг от Formula E Сезон 1 Monaco ePrix ще е със свободен достъп за феновете на 9 май 2015 г...

Трасето е скъсена версия на историческото, използвано за състезания от 1929 г. насам, като в ePrix варианта е с 12 завоя и дължина 2.76 км.

Използват се оригиналната старт-финална права и боксовете, но вместо да се изкачват по хълма към казино площада, електро болидите ще правят остър десен завой към Sainte Devote и ще се връщат на "стария път" в изхода на тунела. Промененото трасе все още предстои да бъде одобрено от FIA и да бъде хомологирано.

Според Ярно Трули трасето е добре замислено, като заема половината от Formula 1 трасето, което е достатъчно за Formula E болидите. Още в началото има фиба, след което на присъединяването към изхода от тунала има силно спиране и обратен завой с възможност за изпреварване.

После трасето отива към Tabac и Swimming Pool, които са сред най-вълнуващите места във Formula 1 състезанията, но според Трули с Formula E болидите тези завои ще са по-лесни, без предизвикателството да отпада, особено на изхода от басейна, където вероятно ще е доста хлъзгаво.

Сега наред е Formula E състезанието в Лонг Бийч, САЩ, което ще гледаме на живо по БНТ HD на 4 април.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Страхотно Е тука половинката ме бута да ходим пак в Монако - за да гледаме формулата :-D

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари