Понеделник, 09 Май 2011 15:30

Ново "автомобилно' приложение за Android, засега бета-версия от Zipcar

От
Zipcar вече има работещи апликации за iPhone

Докато на софтуерния пазар се очаква най-накрая Android да "победи" Apple App Store по някое време тази година, много мобилни разработчици на софтуер все още се съсредоточи върху IOS приложения, преди да насочват вниманието си към други платформи.

Именно това е платформата на Zipcar за iPhone (която, ако трябва да спазим статистиката, е създадена през септември 2009 г.). Тези, които са искали да разполагат със интерфейс, свързжащ телефона с колата, със своите Droid или Nexus S могат най-накрая го направят, поне в бета формат. Подобно на iPhone апликация, новата Android Zipcar програма позволява на ползващия я, да намери и резервира превозоно средство (можете да уточните търсенето като време, когато сте на или ще бъдете на дадено място и вида на превозното средство).

макар и в бета-формат засега,приложение за Android има

Важно допълнение: Можете също така да удължите времетраенето на вече договорена резервация чрез телефона си. Както и при iPhone приложението, можете дори да надуете клаксона на избраната от вас кола, използвайки Zipcar на телефона си. Така ще я откривате лесно по паркингитеLaughing. Животът е хубав!

Ако искате да тествате приложението и ползвате Android OS 2.1 или по-висока версия, можете да го получите директно от Zipcar тук, с уговорката, че у нас все още е неприложимо. Но ако ви интересуват нововъведенията в технологиите, а и искате да сте наясно с това, което предстои да се ползва в съвсем близко бъдеще или пък пътувате в САЩ, и знаете че ще ви е полезно - хвърлете едно око. услугите на фирмата се ползват и през сайта Потребителите на други мобилни платформи (например Blackberry) могат, както винаги, да използват Zipcar мобилен сайт за достъп до много от същите функции. Може би не свиркането с клаксона, все пак. Това не би било много "бизнес" поведение.

Източник: [Zipcar]

Прочетено 3043 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:30
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.