Сряда, 18 Май 2011 13:42

EVO Electric и Mahle работят по проект за удължаване на пробега

От
Двигател за удължаване пробега на електромобили

EVO Electric е била избрана за партньор от MAHLE по разработката на двигател за удължаване на пробега на електромобили.

Двигателят е оптимизиран по отношение на разходи, тегло, размер и гъвкавост на монтиране. Обемът му е 900 см3, цилиндрите са два с четиритактов цикъл, за достигане на мощност от 30кВ при 4,000 об/мин при разход от 240г/кВтч и Euro 6 спесификация за вредни емисии...

Според споразумението, EVO Electric ще се занимава с дизайна и производството на генератори от своята усъвършенствана Axial Flux технология, докато MAHLE Powertrain ще отговаря за разработката, развитието и производството на двигателя, както и за цялостната интеграция на системата. Понастоящем двигателят се доразработва в Нортхамптън, Англия.

Удължителят на пробега е разработен да оптимизира разхода на гориво в различно условия на шофиране. Той включва аксиални мотори, които използват дисков ротор, поставен между два дискови статора. Това увеличава въртящия момент при високи обороти, подобрява охлаждането е ефективността. Друга ключова функция е маслената система, която позволява вертикално или хоризонтално монтиране на двигателя, а цялата система тежи 70кг.

EVO Electric вече е получила поръчки от редица водещи автопроизводители, сред които Jaguar Land Rover, Nissan и Lotus.

[Източник: TheGreencarWebsite]

Прочетено 992 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:42
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.