Print this page
Събота, 21 Май 2011 11:00

Honda призовава към водородно бъдеще в Европа

От
Honda подкрепи CEP за развитие на водородно задвижваните коли

Honda се превърна в най-новия член на програмата CEP, насочена към насърчаване на "водородното" задвижване в Европа.

Автопроизводителят си партнира с Clean Energy Partnership (Партньорството за чиста енергия) за насърчаване на програмата, европейската водеща демонстрация на горивни клетки и водород-инфраструктурен проект, която обединява производителите, инфраструктурни и енергийни компании, както и германското правителство. CEP (ПЧЕ) има за цел да подготви почвата за навлизане на пазара на водородните автомобили в Европа...

Електрически превозни средства с горивна клетка - с марката Honda, се карат по пътищата на Европа от 2009 г. и компанията ще подкрепи дейностите на CEP с 2бр от модела Clarity FCX - електромобил с водородна горивна клетка.

Кен Киър, изпълнителен вицепрезидент на Honda Motor Europe заяви: "Ние в Honda сме убедени, че електромобилите с водородните горивни клетки са най-доброто решение за намаляване на емисиите на CO2 от автомобилния транспорт. Участие в рамките на CEP с FCX Clarity ще покаже жизнеспособността на горивните клетки и ще подкрепи особено важната инициатива за развитие на европейска инфраструктура, за презареждане с водород."

Посредством горивна клетка, водородът става задвижващо електричество за превозното средство

Японският производител на автомобили се присъединява към споразумението за партньорство в същото време, когато индустриалната компания за доставки на газ-Air Liquide, доказа значимостта на CEP с обединяването на производители на превозни средства и енергийни компании, за да се подкрепи развитието на водорода и хидрогенната мобилност в Европа.

Д-р Клаус Бонхоф, председател и управляващ директор на NOW GmbH1, отбелязва: "CEP е основно ядро ??за подготовка на пазара, за бъдещета мобилност на базата на водород и горивни клетки. Непрекъснатият растеж на партньорството ясно показва ангажимента на индустрията по отношение на постижими решения за нулеви вредни емисии на мобилността. Ние трябва да си сътрудничим в международен план за постигане на това, което прави включването на Air Liquide и Honda в CEP още по-важно."

Honda Clarity FCX е първият електромобил с водородна горивна клетка, който се предлагаше в ограничено количество още от 2008 г. Горивната клетка използва водорода, за да го превърне в електричество, задвижващо колата. Отделителната система изпуска единствено вода, а пробегът и презареждането са сходни с тези на стандартен автомобил.

Прочетено 1985 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:32
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.