Неделя, 22 Май 2011 16:00

Основана е международна коалиция за геотермална енергия

От
Станция за производство на геотермална енергия

Асоциации по геотермална енергия от Европа, САЩ, Канада, Австралия и Чили основаха Международна геотермална бизнес-коалиция, за да насърчават съвместно развитието на геотермалните ресурси в световен мащаб...

Според Филип Дюма от Европейския съвет за геотермална енергия (EGEC), тази коалиция има за цел да "подкрепя редица държавни политики, които могат да осигурят подкрепа за развитието на геотермалните ресурси в световен мащаб." Като първа стъпка - продължи той - "ние ще поискаме от всяка страна да направи правилна оценка на наличния геотермален потенциал и да се гарантира, че на тази индустрия се предоставя необходимата подкрепа по отношение на дългосрочните стимули."

Според новата международна асоциация, геотермалните технологий не са достатъчно развити и подкрепяни
Според новата международна асоциация, геотермалните технологии не са достатъчно развити и подкрепяни

В момента геотермалната енергия се използва в 24 страни по света. Глобалната инсталирана мощност, по отношение на производство на енергия (геотермалната енергия играе важна роля в ниско-температурния обем при производство на топлинна енергия) в края на 2010г достигна 10.515 Мегавата. Въпреки това експерти смятат, че далеч по-голям потенциал могат да бъдат привлечени в световен мащаб, повече от 300 000 МВ.

"Геотермалната енергия - казва директорът на канадската геотермална асоциация Александър Рихтер - е конкурентна на пазара и може да играе особено важна роля в сценария на устойчивата енергетика. Независимо от това, развитието на този сектор изостава в сравнение с други възобновяеми източници и до този момент получава слаба политическа и правителствена подкрепа. Основната цел на новата организация е да се компенсира загубеното време."

Прочетено 2442 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:29
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.