Сряда, 08 Юни 2011 12:00

Колко волта трябват за електромобил 'на генератор'?

От
Хибриден мотор, гарантиращ дълъг пробег и нисък разход

Фен на електромобилите от щата Индиана, САЩ, задава въпрос към спецовете от сайта www.electric-cars-are-for-girls.com Laughing

"Ако успея да приспособя нещо, което произвежда електроенергия за един автомобил, на колко волта ще трябва да го пусна?"

Ами сега...

"Здравей, Уилям",

Всъщност, ти питаш как да елиминираш батерията, нали? Краткият отговор е: "Не знаем." Така или иначе, виждали сме генератори с отношение към броя киловати, които произвеждат, а не волтове. Това ще зависи от напрежението на системата на електромобила ти, предполагаме.

Така че, проблемът, който следва да се реши, ако не искаш да използваш батерии, е:

Генераторите стават за задвижване с постоянен номинал, а не с променлив. Електрическите двигатели, с които работят електромобилите, имат нужда от много мощност за ускоряване и преодоляване на височини и това е един пример защо е необходима батерията.

Слаб генератор би осигурил твърде малко енергия за ускорение, докато голям генератор, който осигурява достатъчно енергия за ускорение изразходва много електричество, когато колата се управлява с висока скорост. Това, което е разумно да направиш е да пробваш с по-малък, по-лек генератор, който може да захранва батерията за разширен пробег (като Chevy Volt, например).

Енергийната система е много по-евтина, отколкото генерираната с гориво електроенергия, така че "включването към тока" е популярно.

Успех с проекта ти; поздрави!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ето как сайтовете за електромобили - независимо какво от сегмента отразяват - могат да бъдат от пряка полза на ентусиасти и дизайнери-любители. У нас има достатъчно специалисти - инж. Георги Тончев, А1 limited - фирмата от Исперих, модифицирала Audi A2, Пламен Петров от Варна и още мнозина други, са хората към които можем да се обърнем, да зададем ваши въпроси или да помолим за съвет.

Сектора се развива, 'зелената' вълна ни залива...нека не ни удави! Бъдете модерни и приятели на екологията. Ако имате ентусиазъм и интерес, може да се пробвате да конвертирате авто- в електромобил. А ако вече го имате направен - представете ни проекта си!

Прочетено 3535 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:15
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.