Понеделник, 04 Юли 2011 16:00

BMW представя подобрено 520d през септември

От

Още подобрения през есента в последната 'петица' и всичко - с еко насоченост

BMW-модификацията с най-ниски разход на гориво и отделяне на вредни емисии от 5-серия, се очаква през септември тази година - това ще създаде нов стандарт за икономия на гориво и ниски емиси CO2 в този сегмент.

BMW 520d EfficientDynamics Седан, насочен конкретно към бизнес пазара, разполага с двигател, който притежава 184 к.с., но емисиите на CO2 са само 119g/km, а комбинираният разход на гориво е под 4/100 км.

'Сърцето' на модела е 2.0 литров турбо-дизелов двигател, а германския автомобилен концерн е включил още Auto Start-Stop, индикатор Optimum за превключване на предавките, регенерация на спирачната енергия и активна аеродинамика, както и изключително важното в този сегмент, по-дълго крайно предавателно число за намаляване на оборотите, и съхраняване на гориво, при извънградско движение.

Моделът идва с нов ECO-PRO режим на BMW. Водачът активира ключ, които стимулира и определя икономично и комфортно шофиране при ниски скорости чрез коригиране работата на двигателя, чувствителността на газта, точките на автоматичното превключване на предавки - когато е приложимо, както и количеството на консумираната мощност от електрическите аксесоари, включително контрол на климатичната инсталация и отопляемите седалки.

[Източник: BMW]

Прочетено 1617 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:03
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.