Вторник, 17 Януари 2012 08:30

Преценяваме с Toyota : полезна информираност или инфо полза

От
Системата на Toyota е за улеснение на водача и технологична крачка напред

Имаше преди време любопитно изследване, според което ежедневно ни залива огромно количество информация, в по-голямата си част абсолютно ненужна. В eCars.bg също е твърде вероятно полезното инфо за един да е досадно и 'плява' за друг, и обратно; обаче: в почти готовата за 'ефир' Национална Информационна Платформа (НИП) elektromobili.bg няма да има нищо излишно, ще 'бъка' от полезни данни и въобще - всичко, що е електромобилно - там ще е! За това - скоро, а сега да разгледаме новото технологично творение на Toyota...

'Толкова е тъжно, че в днешно време има толкова малко безполезна информация...' е казал някога Оскар Уайлд.

Ако живееше в модерното ни съвремие и виждаше колко безполезна информация има в интернет например, едва ли писателят би изказал подобно виждане, но дори при това изобилие, не можем да отречем, че осведомеността е силен коз. Информацията може да бъде доста полезна понякога, още повече - при шофиране.

За тази цел, Toyota Touch Life се появява на хоризонта. Технологията подбира най-добрата налична информация чрез личния ни смартфон и я 'доставя' в колата ни, на по-голям сензорен екран с опция пръстите ни да докосват (буквално) и ползват повече данни, отколкото някога преди.

Паралелно с по-голямата функционалност, колата ще осигурява и повече забавление (не се разсейвайте и мислете първо за безопасността), и не на последно място - ще е по-съвременно 'устройство'. Toyota Touch Life ще е съвместим с повечето смартфони - ако ползвате Nokia, ще е чрез 'MirrorLink', ако пък е iPhone, например, ще се 'сдвоявате' с 'Application Launcher'.

Първоначално в Европа технологията ще се предлага на компактния Toyota IQ, а после трябва да се появи и Prius-хибрид 'снаряжен' с Toyota Touch Pro. Това трябва да добави полезно, допълнително измерение на шофирането, което ще позволява да се ползват приложения, базирани на икономия на гориво - за по-ефективно шофиране.

В случай че се появи в модела за 2012 Toyota Prius-зареждаем хибрид, тя също може да се използва за координиране на зареждането и използването на електроенергия..

Поне ще сме сигурни, че с новата програма на Toyota ще е много по-лесно да си избираме коя информация ни е полезна и коя да пренебрегнем...

mirror-touchlife-toyota toyota-touch-life-system toyota-touch-life_iphone toyota-touchlife-iphone

eCars.bg

Прочетено 1719 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 00:25
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.