Понеделник, 06 Февруари 2012 11:33

Mercedes-Benz Citan – новият 'товарач' ще има и електро версия

От
Mercedes-Benz Citan

По-късно тази година Mercedes-Benz ще представи нов градски ван за доставки на име Citan. Комбинация от "city" и "titan", Citan е разработен за градски доставки и беше демонстриран от компанията по време на симпозиум за способностите на марката и градските доставки в дизайн центъра на Mercedes-Benz в Зинделфинген...

Концепцията на задвижване включва широка гама от дизелови и бензинови двигатели с ниски емисии и разход на гориво, както и BlueEFFICIENCY пакет. Планирана е, разбира се, и електрическа версия.

Citan ще излезе на пазара през есента на 2012 г., а за първи път ще бъде показан по време на IAA Commercial Vehicle Show в Хановер през септември.

Поради големия избор от варианти новият градски ван за доставки ще бъде подходящ за широка гама търговски приложения и освен че ще се предлага в товарен, пътнически и смесен вариант, Citan ще има множество версии като дължина и тегло.

В последните години Mercedes-Benz разшири доста продажбата на ванове и сега произвежда Sprinter в Дюселдорф, Sprinter и Vario в Лудвигсфелде, Vito във Витория, Испания, със заводи и в САЩ, Аржентина и Китай.

Марката планира също и да заздрави позициите си на руския пазар чрез партньорство с ГАЗ, който все още е водещият производител на товарни автомобили в страната и в средно срочен план фабриката на ГАЗ в Нижни Новгород ще произвежда по 25,000 броя Sprinter всяка година.

Ние ще следим анонсите преди шоуто в Хановер, за да ви кажем дали там ще бъде показана и електро версия на новия Citan - но преди това, ще прекараме доста време в разгръщане на Национална информационна кампания ОПОЗНАЙ ЕЛЕКТРОМОБИЛА! Включете се и вие Smile.

[От: Green Car Congress]

Прочетено 1651 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:59
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.