Print this page
Четвъртък, 07 Февруари 2013 11:35

Tesla Motors пусна iPhone и Android мобилно приложение за Model S

От

model-s-android

"Много изчистено, без нужда от ръководство и лесно за използване, като самата кола!"

В първата седмица на февруари 2013 г. Tesla Motors качи новото си безплатно приложение за смарт телефони за електрическия Model S и за да го използваме трябва само да го свалим. Множеството положителни отзиви в първите дни са красноречива оценка за приложението, което (засега) всички, като нас, извън САЩ, могат да изтеглят само ако си направят американски App Store профил. Това за iPhone, но приложението, разбира се, е налично и в Google Play, което го прави достъпно за много повече смарт телефони и хора...

Електромобилите бързо се превръщат в модерни играчки, но съвсем не само за мъже. Учудващо, предвид факта, че вицепрезидент на Tesla е бившият маркетинг гуру на Apple, Джордж Бланкършип, Model S мобилното приложение за iPhone позакъсня, но пък очевидно е качествено и радва. Ето някои от удобните функции:

  • Старт/стоп и наблюдение на зареждането в реално време;
  • Предварително охлаждане или затопляне на интериора;
  • Дистанционно отключване/заключване;
  • Активиране на клаксона за по-лесно намиране на колата (сред множество други);
  • Контрол на панорамния покрив и др.

Може и да изглежда като поредната модерна глезотия, но не е точно така – смартфон приложенията за електромобили осигуряват допълнителна ефективност най-вече по отношение на ценното на всички ни време, както и за пробега. Сега подробностите:

Зареждане

Удобствата тук са няколко. Когато включим колата в мрежата и отидем да вършим някаква работа или просто да пием кафе, по всяко време можем да виждаме докъде е стигнал процесът на зареждане. Така, ако сме решили да заредим определено количество енергия, лесно ще разберем когато това стане и можем да спрем зареждането. Ако пък сме на почивка и сме оставили Model S включен в гаража, от време на време можем да стартираме зареждане, за да поддържаме заряда в батерията. А като се приберем от работа в 7 вечерта и включим колата в мрежата, по-късно можем да стартираме зареждането от телефона си, когато дойде време за нощна тарифа Wink.

model-s-iphone-app-zarezhdaneЗареждане и активиране на клаксона на Tesla Model S през iPhone приложение

Климатизиране

На това му викаме ние, с един удар, два заека, защото не само че като си затоплиш или охладиш интериора на електромобила предварително няма да мръзнеш или да се потиш, когато се качиш, но и си удължаваш пробега. Това е така, защото климатикът работи, докато колата е включена в мрежата, и работата му не е за сметка на заряда в батерията. Съответно, след като потеглите няма да ви се налага да надувате климатика в някоя посока, за да си осигурите комфорт, с което ще спестите ценни електрони, а точно това осигурява повече пробег. Местоположението на колата може да се вижда и на картата, та внимавайте като казвате къде сте били вечерта Laughing...

model-s-iphone-klimatikВключване на климатика и GPS локация на Tesla Model S през iPhone приложение

Лесно и приятно за окото

Приложението е направено така, че малката кола на екрана е със същия цвят, а първите потребителски отзиви в Teslamotorsclub го определят като "много изчистено, без нужда от ръководство и лесно за използване, като самата кола!"

Какво търсят потребителите

Пак там, в този чудесен голям Tesla Motors форум, вече има огромна Model S смартфон тема и много изявени желания за функции на новото приложение. Една от тях е добавка към възможността за старт на зареждането от телефона и има връзка с вечерното зареждане. Чудесно е, че можем да стартираме процеса късно вечер на нощна тарифа, но какво става, ако заспим на диванчето Laughing? За да е още по-удобно, търсена добавка е възможността за настройка на час за зареждане. С такава, след като се приберем от работа, можем да настроим зареждането да започне в полунощ и няма да се притесняваме дали ще забравим или няма да можем да го направим ръчно.

Друго предложение е с приложението да може да се включват реотаните за размразяване на предното и задното стъкло, а с темпото, с което обикновено растат темите в Teslamotorsclub само за дни вероятно ще се появят още доста желания. Тях, Tesla Motors обещава да разглежда, защото сегашното приложение е само основа за бъдещи добавки и най-хубавото е, че те ще са функция на нашите потребителски желания за повече удобства.

Кога и в Европа?

Apple, знаем, си имат тяхна си политика – App Store е разделен по държави. Сега iPhone приложението за Model S е само за американците, затова не е чудно, че в Teslamotorsclub има призиви от типа:

Please Tesla:

Support the Europeans: Make the app available in Europe

We are supporting you

This is one world!

Така е, искахме да тестваме приложението (не че имаме колата), но сега няма как. С идването на Tesla Motors в Европа обаче, очакваме скорошно развитие по въпроса!

[От: plugincars]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 3105 пъти Последна корекция Четвъртък, 07 Февруари 2013 12:38
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.