Print this page
Неделя, 02 Юни 2013 03:08

Bosch залага на електромобилното бъдеще – 300 км с един заряд до 2020г.

От
Spored direktora na Bosch, do 2020g elektromobilite shte imat pone 300 km probeg
До 6-7 години, електромобилите ще изминават поне 300 км с един заряд, според прогнозите на Bosch
В този блог: Големи инвестиции и сериозни разработки в програмата на Bosch, развиваща електрическата мобилност

Bosch залага на бъдещето на електрическото задвижване. 'Електромобилността в момента е все още нишов бизнес, но след 2020 г. тя ще се превърне в масов пазар', каза д-р Волкмар Денер, председателят на борда на директорите на Robert Bosch GmbH, в панелна дискусия на тема 'Изследване и перспективи за развитие в електромобилността' в Берлин преди дни. За да отговори на това развитие, Bosch работи за привеждане в серийно производство днес на технологията на бъдещето.

В момента, Bosch активно подкрепя първите проекти на серийното производство, като например Fiat 500E, а също така участва в производството на компоненти за хибридите Porsche и други марки. Електрическото задвижване става все по-популярно сред потребителите. С поглед в бъдещето, ежегодно Bosch инвестира около 400 милиона евро в изследване на електромобилността и развитието й. Акцентът е върху това, което ежедневно ще ползват клиентите: 'Очаквам, че до 2020 г. електромобилите ще имат пробег от поне 300 километра' – твърди директор Денер.

Той също така подчерта, че електромобилите ще бъдат не просто 'коли': 'Електрическите превозни средства ще бъдат свързани със заобикалящата ги среда, чрез постоянен обмен на информация. Тази свързаност подобрява безопасността, както и комфорта на водача.' Въпреки това, в момента липсва общ стандарт за обмен на данни. Само когато всички ЕПС използват единен, лицензиран комуникационен интерфейс, ще бъде възможно, услугите да са достъпни за всички шофьори.

Технологичният отдел също се подготвя за бъдещето в това отношение. Доктор Денер дава пример с проекта Hubject, чрез който Bosch помага да се създаде единна, всеобхватна зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. Тук перспективите се простират отвъд Германия. В нарастващите мегаполиси на развиващите се пазари, електромобилността в постоянна връзка с интелигентна мрежа, може да помогне за решаването на много проблеми.

Bosch investira v elektricheskata mobilnostBosch е сред мега компаниите, които инвестират и развиват електрическата мобилност

Едно от предизвикателствата, вече 'чука на вратата': 'За да се отговори на въпросите и да се дадат решенията, които електромобилността изисква, ние трябва да подготвим и да разчитаме на добре образовани служители' казва Денер. За тази цел, Bosch е в активно партньорство, като програмата за сътрудничество между Център за Електроника Robert Bosch и университетите в Ройтлинген и Щутгарт. Търси се сътрудничество и с други институти за висше образование, както и стимулирането на всякакви организации за обучение, които да включват електромобилността в техните учебни програми.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 1710 пъти Последна корекция Неделя, 02 Юни 2013 16:41
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.