kia-soul-ev

KIA Soul EV

Цена: от 69,900 лв
KIA Soul EV форум теми

bmw-i8

BMW i8

Цена: от €126,000
BMW i8 форум теми

Водородът е отлична алтернатива за чисто гориво; цената на горивните клетки и изработката на системата, засега пречи на масовото производство.
Водородните модели, хем са 'на тезгяха', хем са 'зад витрината'?! Е, скъпи, но перспективни... скоро и достъпни :)
В този блог: Примерен списък от пет готини, водородни модела, които всъщност съществуват, но са почти (масово) недостъпни:

Водородът е горивото на бъдещето, заради 'приятелската си настройка' към околната среда, за разлика от другите източници на горива, които отделят вредни газове в атмосферата, увеличавайки и глобалното затопляне, твърдят спецове и заинтересовани. Благодарение на това, този чист зелен източник на енергия (ще) се използва отлично в някои предстоящи превозни средства, които се движат захранвани от водородни горивни клетки.

Подобрен e-tron R18 quattro, показаха от Audi и заявиха надежди за поредна победа на Endurance Championship
Ето го Audi R18 e-tron quattro, във вида, в който ще изглежда на състезанията от клас LMP1/FIA... и ще печели?
В този блог: Първа официална снимка на подобрения Audi R18 e-tron quattro и открита заявка за поредна титла в Endurance Championship!

За кръга от Световното рали за издържливост (Endurance Championship), част от официалния календар на FIA, изглежда в тима на Audi са готови - и през идната 2014г, екипът ще търси нищо по-малко от победа!

Стар кемпер на VW ще получи електрическо задвижване от Tesla Model S
В този блог: Фен на кемпери и електромобили, подхваща интересен проект. Model S - 'донор' на стария му VW!

Всякакви хора има, а както се знае, благодарение на по-смелите, 'откачените' и дръзките, еволюцията се случва и се откриват нови хоризонти.

Тук ще стане дума за един такъв човек, който и да не е на прага на гръмко откритие, променящо хода на човечеството, е на път да реализира интересен експеримент - ако не друго уникален и доста ексцентричен.

ima colibri
В този блог: Конкуренция при микро електромобилите – ново германско предложение с прилични цена и пробег!

Според своите създатели – германската IMA (Innovative Mobility Automobile) – мини електромобилът Colibri е готов за 2015-та, но вече има 700 поръчки само в Германия!

2015г ще знаем цената и окончателния вариант на Voxan Wattman - електрическият супер мотоциклет
В този блог: Безшумно и бързо: да се понесеш със 150 км/ч за 6 сек... с Voxan Wattman

Voxan се завръща на мотосцената! През 2009г. - банкрут след тежки финансови проблеми; спасяване чрез покупка в последният момент от собственика на Venturi; три години мълчание и мистерия около марката... и ето: електрически модел мотоциклет - Wattman!

renault-zoe-tur-munchen-barcelona
Тур с Renault ZOE от Мюнхен до Барселона – Графика: eRuda.de
В този блог: Постижението е факт: За два дена от Мюнхен до Барселона с Renault ZOE, само за €52.70

От картата се разбира бързо, че електромобилът е презареждан 13 пъти. Същият този ZOE за малко да караме по време на eCarTec Мюнхен, но там не успяхме да се засечем с Вернер Хилебранд-Нансен. По-важното е, че сега той има зад гърба си заразително постижение, доказвайки, че още сега из Европа може да се пътува, при доста прилично евтино, с електромобил на дълги разстояния...

Неделя, 01 Декември 2013 04:46

Всички BMW-та на ток! К'ва стана тя...

От
Всички познати и бъдещи модели на BMW, ще имат и хибридна, или електрическа версия.
BMW i3 е вече в продажба; подготвя се i5 (конкурентен на Tesla Model S) и електровариант на познатия X5!
В този блог: От BMW потвърдиха: скоро от всяка серия, ще има електрически или хибридни варианти!

Отново изказване от високопоставен BMW-мениджър, предизвиква коментари и внимание към марката; директорът на производството в компанията - Херберт Дис, заяви пред колегите от Autocar, че ' ... електрификацията ще бъде основен елемент в това, което правим, при разработването на всеки от моделите занапред. Това означава хибрид, зареждаем хибрид или електрически вариант във всяка серия BMW!'

В този блог: В партньорство с Murray Design, Yamaha 'сътвори' малък електромобил и го представи на изложението в Токио.
Малък градски електромобил от Yamaha, с голям пробег и кратко време за зареждане
Електрическа Yamaha от Формула 1-дизайнер

Виждането си за градски електромобил, пичовете от Yamaha са споделили с Гордън Мъри (това е дизайнерът от Формула 1, който е проектирал McLaren F1) и съвместно със студиото му, са изградили прототип на електромобил, отличен за градски условия.