Чаровно електро Mini в оригинал

Електромобили

В този блог: Нова френска компания възкресява култови модели с електричество.

Първото предложение на Ian Motion е чудесно възстановен Austin Mini превърнат в електромобил...

Конверсията е базирана на произведен през 1989 г. Austin Mini и според Ian Motors с вградената електро задвижваща система електрическият Mini прави по 150 км пробег с едно зареждане.

Това е като на повечето електромобили от първото съвременно поколение (2010-2016 г.), но като за такова преоборудвано возило е прилично. Пък и с добавяне или подмяна на на батерии пробегът би се увеличил.

Освен пробега на сайта на Ian Motion засега няма друга техническа информация, защото все още продължават да тестват. Вътре колата е освежена семпло и на таблото се вижда един познат елемент – бутон за смяна на предавките от Renault Twizy. Виж повече снимки на сайта от линка отдолу.

Основана през юни 2016 г. от четирима автомобилни инженери, Ian Motion специализира в конверсия на култови автомобили. Целта на екипа е да вдъхва втори живот на стари модели, като заменя техните замърсяващи околната среда двигатели със семпли и ефикасно електро задвижващи системи.

Планът на Ian Motion е да прави по 30-40 коли на ток годишно, като първите се очакват в края на 2017 г. Според Automobile Propre цената на конверсията на първия им Austin Mini проект е €40,000, което включва и цялостния ремонт и обновяване на колата. Все още е скъпо удоволствие и за да стане по-масово (хоби) ни се струва, че цената за прилична конверсия заедно с ремонта трябва да е някъде до към €15,000 (или до към $10,000 при много добро състояние на колата донор).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Веднага купувам първата червена Жигула, която направят на ток! :);)

Стефан
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари