Супер ретро мопеди на ток

Електромобили

В този блог: Китайски производител представи електрически мотопед със 100 км пробег.

Munro 2.0 бе представен на изложението CES миналата седмица, популяризирайки екетрическите превозни средства на две колела. Мотопедът скоро ще бъде достъпен на американския пазар...

Електрическите превозни средства на две колела стават все по-популярни. Наред със скутери и мотори, на пазара вече настъпват и електрически мотопеди. Визуално мотопедите приличат повече на мотори, но по-елементарната задвижваща система ще доведе до по-малко изисквания за употребата им, правейки целия сектор по-достъпен.

Последното попълнение в сектора е Munro 2.0, собственост на китайския производител Munro Motor. Електрическият мотопед технически не е "е-велосипед" тъй като няма педали, но за сметка на това е снабден с електромотор от Bosch. Максималната скорост от 45 км/ч позволява каране както по вело алеите, така и по улиците (там, където ги няма).

Мотопедът е оборудван с две батерии, които могат да се свалят. Всяка от тях осигурява 48 км пробег или общо 98 км преди зареждане или смяна на батериите. Повече от достатъчно за градска употреба.

В Китай мотопедът на Munro Motor се продава за 800 до 1 200 долара, в зависимост от конфигурацията. Плановете са да излезе на американския пазар през втората четвърт на 2017-та на цена от около 1 700 долара. САЩ не се слави с карането на малки превозни средства за разлика от Европа, но развитието в сферата ще направи електрическите мотопеди по-достъпни и при нас.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари