Новата Tesla GT P100D ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.1 сек

Електромобили

В този блог: Подобрената версия на новата състезателна Tesla е по-лека и ускорява от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 2.1 сек.

Електртическото GT Championship състезание се проведе за първи път тази година като част от Autosport International 2017 шоуто, което се състоя в Бирмингам миналата седмица.

Новото GT състезание бе обявено през есента на миналата година, а плановете бяха в него да се използва Tesla Model S P85D, но след като Tesla обяви, че планира ъпгрейд към 100 кВтч батерия за своя Tesla P100D модел, бе решено, че този модел ще бъде използван за новото състезание.

Модифицираната версия на модел S за състезанието тежи с около 550кг по-малко от стандартната версия на колата и ускорява от 0 до 100 за впечатляващите 2.1 секунди.

Електрическата GT Tesla е снабдена с пълно състезателно окачване и спирачки и ще се движи с гуми на Pirelli, a сред тези, които ще сядат зад волана на новата спортна кола са един от най-големите поддръжници на Tesla Лейлани Мюнтер, която ще бъде една от двете дами сред 20-те пилота регистрирани за участие в състезанието.

Сред другите по-известни имена са бившият пилот от Formula 1 Карун Чандхок и известният британски пилот Том Онслоу-Коул.

Всяко от състезанията ще започва с 20 минутна загрявка, след което ще има 30 минути квалификационен период.

Състезанието е разделено на две части, като първата е 60 км спринт през деня, а втората 60 км спринт вечерта.

На всяко състезание ще има и демонстрация на нови технологии и иновации в сферата на електрическата мобилност. Състезания ще се провеждат на класически дестинации в Европа, като: Paul Ricard, Barcelona, Assen, Donnington, Estoril и Nürburgring GT circuit.

Три състезания ще се проведат и в САЩ, но те няма да са част от основния шампионат. 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Грешка в заглавието

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Благодарско, оправено.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари