100 електрубуса поръчани на VDL в Холандия

Електромобили

В този блог: Нова най-голяма поръчка за електробуси.

Производителят на електрически автобуси VDL Bus & Coach е получил заявка за 100 VDL Citeas SLFA и 18 VDL Futura FDD2 двуетажни електробуса...

Това е най-голямата поръчка за електробуси, която VDL е получавала досега и съответно ще направи поръчителя Connexxion – поделение на Transdev – операторът с най-голям парк от електробуси в Европа. Новите електробуси ще са първите двуетажни в Холандия за обществен транспорт.

Сделката е най-голямата досега в Европа, но не е първата подобна – Connexxion вече използва 43 електробуса в Southeast Brabant. С новите 100 електро возила компанията продължава прехода към обществен транспорт без емисии за Amstelland-Meerlanden. Поръчаните 100 електробуса ще обслужват летище Схипхол и околните квартали.

За да може да използват електробусите денонощно, ще ги зареждат през деня по маршрутите. В депото също ще има зарядни станции за автобусите, които работят само през деня. На база сегашната употреба се очаква електробусите да изминават по около 100,000 км годишно. Това определено ще натовари електрическите задвижващи системи, батериите и зарядната инфраструктура, но в същото време ще намали значително оперативните разходи.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари