Mahindra удвоява производството на електромобили

Електромобили

В този блог: Нова стратегия за мобилни услуги и инвестиция в електромобилни решения на Mahindra. 

От тази година Mahindra Electric поделението на Mahindra Group постепенно преминава към удвояване производството на електромобили, за да отговори на разрастването на пазара...

Компанията представи нов технологичен и продуктов план за развитие на следващо поколение електромобили, с вътрешно кодово име EV 2.0. Според плана Mahindra ще инвестира в увеличаване на производството на висок клас задвижващи системи, контролери за електромотори, батерии, системна интеграция и зарядна инфраструктура.

Mahindra започна да навлиза в света на електромобилите през 2010 г. с придобиването на Reva Electric Car Company. От тази година обаче компанията смени концепцията и от производител на електро модели премина към доставчик на следващо поколение мобилни решения. За тази цел името на бизнеса вече е Mahindra Electric Mobility Limited. В следващите два месеца Mahindra планира да пусне електро триколка, както и 32-местен електробус в рамките на 18 месеца.

Екип на компанията работи и по нова батерия за пробег до 400 км, която най-вероятно ще бъде представена през втората половина на 2019 г.

Като цяло целта на Индия е до 2020 г. по пътищата на страната да вървят 6 милиона електромобила. Следващата стъпка е много по-мащабна – само електромобили до 2030 г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари