15 нови Irizar електробуса в Швейцария, с 12 DC станции по 600 кВт

Електромобили

Компанията Irizar спечели търг и ще бъде доставчик на 15 автобуса с нулеви емисии и изграждане на инфраструктура за зареждане в град Шафхаузен, Швейцария.

Енергията, необходима за станциите за зареждане, ще се генерира от река Рейн, която минава през града.

Договорът включва доставката на 15 Irizar автобуса, от които седем ще са 12 метрови и осем ще са 18 метрови.

Изграждането на зарядната структура включва 12 станции за бързо зареждане и още 16 станции, които ще бъдат инсталирани в депата.

Този проект има за цел да електрифицира градският транспорт в града и се очаква той да има втора фаза през периода 2022-2027, когато могат да бъдат добавени още 32 електробуса и още поне 40 зарядни станции, от които най-малко четири за бързо зареждане.

Трамвайният модел Irizar включва интегрирана технология на Irizar Group в електрониката, съхранението на енергия и комуникациите.

Irizar e-mobile има за цел да предостави цялостни решения за електрическа мобилност на градовете, както по отношение на производството на 100% електрически превозни средства с нулеви емисии, така и по отношение на производството и инсталирането на основните инфраструктурни системи, необходими за зареждане, задвижване и съхранение на енергия.

Дай боже повече такива проекти да видят бял свят в близо бъдеще. Вероятно не навсякъде ще има такива опции за генериране на чиста енергия, както в случая с Шафхаузен, но е хубаво да се дават подобни примери и да се мисли в тази посока.

Достатъчно се говори по мрежата как електрическите превозни средства се зареждат с "мръсна енергия" и това не ги прави много по-чисти, но това със сигурност ще се промени с увеличаването на подобни проекти и по-отвореното мислене на хората в посока по-чисто и безшумно бъдеще.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари