Зелени дни 2015 – био, свежо и еко 4 дена в центъра на София

Полезно и ефективно
В този блог: Биопродукти, еко каузи, спортни състезания, театър, концерти и още на шестите "Зелени дни" 21 - 24 май 2015 г.

Между 21 и 24 май пред Паметника на Съветската армия ще се проведе шестото издание на "Зелени дни" – най-големият форум на открито за алтернативен туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи...

Събитието отбелязва два знакови празника – Световния ден на биоразнообразието (22 май) и Деня на славянската писменост и култура (24 май).

Мястото на събитието е пред Паметника на Съветската армия, където организаторите от БААТ и туроператора Одисея-Ин в партньорство със Столична община събират на едно място водещи производители на биосертифицирани храни и напитки, туристически сдружения, граждански инициативи, магазини за планинска и къмпинг екипировка, природозащитни организации и техните каузи, културни инициативи и аутдоор спортове.

Събитието е със свободен достъп и се очаква да посрещне близо 10 000 човека, дошли да съпреживеят четири дни, изпълнени с вдъхновение и внимание към околната среда, природосъобразния начин на живот, споделяне на идеи и гласност за модерни бизнес послания, насочени към утвърждаване на предприемачество с отговорност към културното и природно наследство.

Изложители и посетители на форума ще могат да се запознаят и тестват натуралната козметика с хума на "Авиа", био продуктите на Freen, да разберат повече за аронията, бирената мая и шипка на "Биония", да се убедят в целебните свойства на естествения мехлем срещу кожни наранявания "Морава". Търсещите свободна от добавки земеделска и животинска продукция ще могат да опитат от чистата планинска храна на "Веселата ферма", био зеленчуците от оранжериите на "Гимел", меда на "Пчелари Илиеви" и айвари по традиционни рецепти от Mama’s. В топлите пролетни дни присъстващите ще могат да да утолят жажда с екзотичната южноамериканска напитка "Мате" и разнообразните предложения на чайната и магазин "Чай във фабриката" или със суровите студено пресовани сокове на Fresh Brothers. Децата ще могат да се порадват на забавни играчки от Pino и Thinx.

В рамките на фестивала ще бъдат отбелязани два знакови празника: Световния ден на биоразнообразието (22 май) и Деня на славянската писменост и култура (24 май) .По този повод организаторите са подготвили културна програма, изпъстрена с карнавал, работилници "Веселата ферма" и др.), интерактивен театър, концерти (Оратница и др ), фолклорни танци (ансамбъл "Дивля"), изложби, презентации, споделяне на книги и др. Ежедневно ще се провеждат спортни активности за малки и големи - вело състезания за деца (магазини "Стената"), йога (център "Мандала"), състезание по катерене (Walltopia) и др. Предвидени са и и лекции и презентации на разнообразна тематика - водещи еко инициативи ("Форум Планини", "за Балкана и хората" и др. ), не правителствени организации ("За земята", Greanpeace "Прозрачни планини", БДЗП и др.), зелено предприемачество (Farmhopping, Flaska, Aha Car), кулинарни демонстрации - Фермерски пазари "Хранкооп". Пълната фестивална програма ще бъде обявена съвсем скоро.

Фестивалът-изложение "Зелени дни" се провежда ежегодно от 2010 г. насам. Стартирал в пространството пред Народния театър "Иван Вазов", форумът всяка година се радва на растяща популярност сред изложители и посетители. Това доведе до логичното му преместване на по-голяма площ – пред Паметника на Съветската армия. По традиция "Зелени дни" са кулминацията на поредица от активности, въвличащи широк кръг хора, загрижени за природата, с афинитет към нови предизвикателства, спортове на открито и с активно отношение към градската среда и новите форми на предприемачество. В календара от мероприятия в рамките на "Зелени дни" влизат и ежегодна научно-практическа конференция като провелата се на 8 април "Форум планини" (съвместно с платформата "Прозрачни планини") и състезанието за планинско бягане и колоездене "Байк и рън за Чепън", което събра миналия месец близо 400 участници в Чепън планина край Драгоман.

Официален сайт
www.zelenidni.com

Зелени дни във Facebook
https://www.facebook.com/zelenidni?fref=nf

Събитие Зелени дни 2015
https://www.facebook.com/events/883594461712746/

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари