Китайската NASA разработва летящ влак, който може да развие 4,000км/ч

Технологии

В този блог: Летящ влак, който да се движи с 4,000км/ч разработва китайската NASA.

Предложението е част от огромен проект за глобална инфраструктура на стойност 3 трилиона долара, известен като One Belt, One Road.

Китайската авиокосмическа индустриална корпорация, която е приблизително еквивалентна на NASA, Lockheed Martin, Boeing и SpaceX взети заедно заяви, че прави планове за изграждане на T-Flight -"Летящ влак", който може да пътува със скорост от 4,000 км/ч в затворени тръби, използвайки технологията на магнитната левитация.

Докато Америка и Доналд Тръмп гледат предимно в собствената си паничка, Китай гледа далеч отвъд границите си и планира да свърже по-голямата част от Азия, Европа, Близкия изток и Африка с проекта за този високоскоростен летящ влак.

Това би бил един модерен вариант на Пътя на коприната - колекция от древни търговски пътища, датиращи от повече от 2,000 години, които се използват за насърчаване на обмена на стоки и интелектуални идеи в Китай, Корея, Япония, Индия, Персия, Арабия, Африка и Европа.

Приликите с Hyperloop One на Елон Мъск са очевидни, но докато концепцията на Tesla е предназначена да се движи приблизително със скоростта на звука, T-Flight ще бъде 5 пъти по-бърз от обикновения самолет.

Неговите дизайнери казват, че за старт имат за цел да достигнат скорост от 1,000 км/ч за началната фаза на проекта, преди да удвоят до 2,000 км/ч, а след това да удвоят отново до 4,000 км/ч.

Всеки влак ще може да вози около 20 пътници, а времето за завъртане между края на едно пътуване и началото на следващото ще бъде около 3 минути. 

Мао Кай, главният дизайнер на системата, твърди, че влаковете на T-Flight ще ускорят и забавят по-бавно от търговски самолети, така че пътниците да не изпитват дискомфорт. Той също така предупреди, че те ще бъдат твърде скъпи.

Дали предложението за "летящ влак" на T-Flight е абсурдно? Разбира се, че е. Това обаче го прави и също толкова интригуващо. Изграждането на хиляди мили от вакумно запечатани тунели, които се приравняват перфектно с течение на времето и са устойчиви на земетресение, атмосферни влияние и други фактори ще бъде геройско постижение.

Подобна система обаче ще има нуждата от неистово количество енергия, за да се задвижва, а ако тя на идва от възобновяеми източници, какъв е смисълът?

Все пак това представлява огромна крачка напред в сравнение с идиотската ситуация на американския президент, който изглежда вярва, че "чисти въглища" са тези, които се измиват след излизането им от земята.

Каквато и да е съдбата на Т-Flight, Китай се ускорява все повече към бъдещето, докато САЩ очевидно продължават да се борят за дните на Стария Запад.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Кой коментира това

Коментиране като гост

0 / 9999 символно ограничение
Текстът трябва да е между 5-9999 символа

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна