Sidebar

21
Нед, Окт
2 Нови блога
×
Привет от форума на eCars.bg

Някои хора харесват, други все още не разбират, а трети не си падат по електромобилите. Теб какви електромобилни теми те вълнуват? Имаш ли вече електромобил, планираш ли да си купиш скоро, какъв точно търсиш? Вероятно ще намериш отговори във форума или пък можеш да помогнеш на някой съмишленик да открие такива. Айде, приятно ;)

× Място за всякакви Renault ZOE теми, коментари и мнения.

Покупка / притежание на Renaul Zoe в България

Преди 10 месеца 4 седмици - Преди 10 месеца 4 седмици #3657 от iceniko
Здравейте!

Интересувам се от личен опит на хора, закупили Renault Zoe втора ръка от западна европа:
  • цена? (г/д проверена в mobile.de),
  • поддръжка в БГ,
  • сервиз, зареждане в къщи/на публични места,
  • проблеми,
  • изплащане на батерия и възможността за това нещо да се случва към Рено тук в БГ,
  • пробег с колата зима / лято (градско/извънградско),
  • важни особености,
  • лични впечатления,

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 10 месеца 4 седмици - Преди 10 месеца 4 седмици #3658 от mumojem
Миии, трудна работа - не може да се купи от Западна Европа и да се внесе в България. Причината е в това, че у нас няма представителство на RCI, компанията на Рено, с която се сключва договора за наем на батерията, а в Западна Европа не се предлага като в България с батерия в цената.

Иначе казано, отказват да прехвърлят договора за изплащането на батерията, защото нямат представителство у нас. Като почнат да го предлагат с батерия в цената в Германия, Италия и т.н. ще се получи, но ще минат години.

Не е невъзможно, но досега не сме видели ZOE втора ръка внос, с изключение на 1 ударено без батерия, но това е друг случай.

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 10 месеца 4 седмици #3659 от iceniko
Благодаря за бързия отговор, който всъщност беше най-най-НАЙ-важен!

Всичките ми надежди са абсолютно "чао" за взимане на "евтино" Зои от европа. Ем... какво да се прави, изгубиха ме тотално, продължавам с чакането за Модел 3 и търсенето на алтернатива. Не заради друго, просто за мен е безумно да им се хвана на 60к лв за Зои, при положение, че за малко от горе след година и малко ще мога да ги дам на Тесла. Пуфф!!!

п.с. на всичкото от горе, видях цената и на VW e-up! в БГ - същия трифазен ток ме удари като със Зои-то, чакаме Модел 3.

п.с.2. колкото и да имам мерак, явно ще трябва първата ми кола да е Тесла Модел 3 и да не я удрям поне първия месец :D

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 10 месеца 4 седмици #3660 от petrakis
Ако вземеш Модел 3 не мисля че ще съжаляваш, но..
Модел 3 ще можеш да вземеш след минимум 2 години.
Тесла нямат представителство в България, което означава че за всеки ремонт трябва да транспортираш колата до, ако не се лъжа, Холандия.
Ако съдим по цената на Тесла S, която за 100Д е 90000 евро преди данъците в Европа, и 94000 $ в щатите след данъци, доставка и т.н., мисля че цената на Модел 3 в Европа ще е минимум 35000 евро, преди данъци, преди доставка, преди каквито и да било екстри/добавки при поръчката.
И това е за варианта който минава 220 мили.
Освен това съм сигурен че каквато и част да ти трябва за Теслата тя ще е доста скъпа и не може да я сравняваш с Реното.
Сега, това което се предлага от EV-тата продаванив България е 5-6 години лизинг, цени от около 550 лв. на месец, гаранция, пътна помощ и т.н., сервиза ти е под носа, частите няма да са скъпи колкото при Теслата.
Следващата година излизат по-добри батерии, по-евтини и с по-голяма energy density, говорейки за мен - разумно е да се изчака поне до изложението в Женева или пък примерно до средата на годината.
Нисан Лийф ще изкарат добър модел, а пък 60 kW-вия ще е с новите батерии, Хюндай ще имат нов Ионик, електрическа Кона, ще има и електрическа Киа Ниро, и т.н., дотогава ще се разбере и как ще се развие мрежата за зареждане в България (.... Гърция)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Създадено с Kunena форум