Над 40 нови локации за зареждане във ВсичкоТок (юли 2022)

Зарядни станции

Привет, с поредната доза от нови локации за зареждане, които в този ъпдейт са значително повече от предишния път.

Нови станции има в мрежите на почти всички оператори, а освен това имаме и два нови оператора, които инсталираха първите си зарядни станции. Повече за тях по-надолу в материала.

Някои от добавените локации реално не са нови, но тъй като зарядните станции на тях не работеха, те не бяха добавени на ВсичкоТок картата до този момент.

Става въпрос за станциите от мрежата на Gigacharger, които вече са в изправност и към момента на писане на този материал на 11 от 12-те им локации в страната станциите работят.

Новите точки в мрежата на Gigacharger са Хотел КрисБо във Велико Търново, където на разположение има една 22 кВт зарядна станция и Хотел Каса Ди Фиоре в Кранево, където има разположени четири 22 кВт станции.

Повечето от останалите станции в мрежата са със мощност от 3,6 кВт, но пък Gigacharger предлага една от най-ниските цени за зареждане у нас в момента и на повечето станции цената е 0,51лв/кВтч.

Неработеща засега остава само станцията в кв. Младост 4 в София. 

 

Нови локации в мрежата на Fines Charging

Общо осем са новите локации със зарядни станции от мрежата на Fines Charging, като на четири от тях има DC станции, а на останалите има 5 броя AC (1xTип 1 и 4xТип 2).

Зарядните станции на ElDrive пред Хипермаркет КРЕЗ в Пазарджик са демонтирани и на тяхно място вече има  150 кВт Hypercharger с два CCS конектора.

Локациите са в София, Пазарджик, Варна, Хасково, Русе и Банско, а подробна информация за достъп и мощности може да видите на всеки от линковете по-долу.

Освен това станцията на автомагистрала Тракия в посока Бургас е надградена и вече е с мощност 225 кВт и възможност за зареждане на до три електромобила едновременно. От Fines споделиха в социалните мрежи, че е извършен анализ на по-натоварените локации и се работи по увеличаване на мощностите и/или броя конектори.

Нови локации в мрежата на KIA Hypercharge

От днес 68 юли в мрежата на KIA Hypercharge e добавена нова локация в София на ул. Позитано №2, където има инсталиран Hypercharger с два CCS конектора и мощност 150 кВт. Станцията се намира в подземния паркинг (Ниво -1) на Бизнес център Перфект.

Освен това станцията пред офиса на Булстрад на ул. Три Уши №5 отново работи и на нея може да се зарежда през мобилното приложение на KIA. 

Нова станция има и пред централата на KIA на бул. Цариградско Шосе, но тя не е част от мрежата. Станцията е от eCars, a зареждането на нея се стартира с RFID карта от персонала на салона и е безплатно за клиенти в рамките на работното време от понеделник до петък.

Нови локации в мрежата на ElDrive

Девет са новите локации в мрежата на ElDrive, като пет от тях са на обекти на ОМВ и една на Шел. Останалите три локации са в Бургас, където има две места с по една АС 22 кВт и една DC 24 кВт станции и нови три АС станции в Морската градина.

Виж всички ОМВ зарядни станции в мрежата на ElDrive.

Нови локации с eCars зарядни станции

Хотел Свети Георги в софийският квартал Симеоново наскоро се сдоби със зарядна станция от eCars, която е безплатна за ползване от гостите на хотела.

С eCars зарядна станции се сдобиха също бензиностанция Омикс в Казичене и Retail Park в Сливен. Зареждането на тези две локации е платено и се активира през мобилното приложение VsichkoTok.

Общинската станция в Сливен с номер 4 ще остане недостъпна тъй като е била ударена и се налага повторно посещение за ремонт.

От днес, 8 юли, е подменена и станцията на бензиностанция Дизелор в Нови Пазар и там мога да зареждат до 2 електромобила, като зареждането на тази локация също става платено и се стартира през мобилното приложение VsichkoTok.

Зарядната станция на паркинга на BlackSeaRama е оправена и отново е достъпна за ползване от гости на комплекса.

Две от трите станции на паркинга на Исторически Парк са свалени за ремонт и вероятно в рамките на поне една седмица там остава работеща само една двойна станция.

Надяваме се скоро да отстраним и възникнал наскоро проблем със станцията пред Атиа Ризорт в Черноморец.

Два нови оператора стартират мрежи за зареждане в България 

В България вече има 14 оператора, които изграждат мрежи от зарядни станции, след като през изминалия месец Bullcharge и Wink Charging се включиха с първите си станции, на които може да се зарежда през мобилното приложение на всеки от двата оператора.

Всеки старт е труден и за начало локациите в двете мобилни приложения са само няколко, но все от някъде се почва. Bullcharge e собственост на Индустриален Клъстер Електромобили (ИКЕМ), а Wink Charging е чисто нова компания стартирала през 2021 година с офис в София.

В мобилното приложение на Wink има качени 10 локации, но осем от тях все още светят в червено и зареждане на техните станции може да пробвате на следните две локации:

В мобилното приложение на Wink Charging може да видите локациите, чието откриване предстои във Видин, Монтана, Копривщица, Трявна, Карлово и Берковица.

Колкото до Bullcharge, в тяхното мобилно приложение засега присъстват пет локации в София, от които във ВсичкоТок засега са качени три на следните адреси:

Изглежда има нужда от доработки по линия на ценообразуването на някои от локациите, където към момента по някаква причина са посочени Тип 3 контакти и цена за зареждане от 10 лв/кВтч, така че ако планирате зареждане на някоя от тези локации проверете предварително информацията в мобилното приложение и се свържете с Bullcharge за актуална информация.

Нови локации в мрежата на EVPoint

В мрежата на EVPoint има две нови локации на Черноморието. На паркинга на Topola Skies Resort в Балчик са разположени пет монофазни зарядни станции с мощност 7,4 кВт, а зареждането на тях е безплатно за гости на комплекса и се активира през мобилното приложение на EVPoint.

Другата нова локация със зарядни станции на EVPoint е Boutique Hotel Solinaria в Созопол, където има две монофазни зарядни станции достъпни само за гости на хотела. Зареждането там е платено и също се стартира през мобилното приложение.

Нови локации в мрежата на VoltSpot

Най-новата локация в мрежата на VoltSpot е в Разград. Зарядната станция се намира непосредствено след бензиностанция Лукойл до пункта за технически годишни прегледи и е достъпна денонощно.

В мрежата на VoltSpot скоро ще има няколко нови локации за зареждане във Варна, Кърджали, Черковна, Банско, Бургас и Стара Загора, а станцията, която се намираше пред супермаркет СБА Гиги в Карнобат е демонтирана и ще бъде преместена на друга локация в града.

Хотели и други

Повечето от вас знаят, но все пак ще споменем и новата локация в мрежата на Кауфланд, която отскоро работи в София в ж.к Младост 4. Зареждането там засега е безплатно, но както вече ви съобщихме всички Кауфланд зарядни станции предстои да станат платени в обозримо близко бъдеще.

Нова локация с две зарядни станции вече има във Велико Търново. Станциите се намират на паркинга откъм бул. Никола Габровски в близост до сградата на Многопрофилна Областна Болница за Aткивно Лечение и са достъпни денонощно. Не са нужни приложение или карта за активиране на зареждането,  а самите станции са снабдени и с Тип 2 кабели.

Враца също се сдоби с чисто нова 50 кВт зарядна станция, която се намира на обекта на бензиностанция Феникс Петрол

Best Boutique Hotel в Стара Загора отскоро разполага със зарядна станция и предлага безплатно зареждане за своите гости с електрически автомобили. 

Останалите нови обекти качени на картата са WestAuto-M Audi Бургас и Бензиностанция Лафи Балчик.

Всички нови локации са качени и в мобилното приложение ВсичкоТок, а ако искаш да добавиш нова локация на уеб картата виж тук как може да го направиш.

Това е от нас засега, с този ъпдейт.

Желаем ви безпроблемно зареждане и до нови срещи.

 

 

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари