Sidebar

25
Чет, Апр
× Място за всякакви Renault ZOE теми, коментари и мнения.

Смяна на start/stop бутона

Преди 1 година 2 месеца - Преди 1 година 2 месеца #6577 от ernom
Смяна на start/stop бутона е пусната от ernom
При мен бутона понякога задържаше в натиснато положение и реших да го сменя – доста масова част (1927937), монтира се на много модели Renauot
От снимки в мрежата на такива бутони втора употреба се вижда, че монтажа е с две палчета на корпуса:

Прикачен файл:

Значи за изваждане на бутона, трябва да се натиснат двете палчета и да се избута навън. Пак от снимки в сайтове за части втора употреба се вижда, че достъп до задната част на бутона (без да се разглобява цялото табло) има само отляво и отдясно / отгоре и отдолу няма как.

:
Прикачен файл:


За достъп отляво трябва да се разглоби кормилната колона, а отдясно – панела на мултимедията. Оказа се, че по-лесния вариант е панела на мултимедията:

Прикачен файл:


Държи се само на 4 щипки – две горе и две долу – след откопчаването се разединяват две букси – на копчетата на навигацията и на управлението на климатика – и се отваря достъп до задната част на бутона.Преди монтирането на новия бутон е добре с права отверка да се зачистят ръбчетата в задната част на панела, където стъпват палчетата на бутона, за да може последните по-лесно да се отворят.

При мен цялата работа отне около 10 мин, без никакви драми и без да откачам 12-волтовата батерия. Проблемът на стария бутон се оказа една малка издатина, вероятно останала след шприцването на пластмасата, която беше почнала да запира и да пречи на връщането в отворено положение. Контактите и електрическата част бяха ОК .
Харесано от: E-mo

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.