Sidebar

27
Съб, Апр
× Мда, не всичко е електромобили. Ако не намираш подходяща категория за темата, която искаш да пуснеш, току що я намери :)

Неща от живота - 2020

Преди 4 години 6 дни - Преди 4 години 3 дни #6007 от mumojem
Неща от живота - 2020 е пусната от mumojem
В последните седмици разговарям с приятели за събитията от март, които вече се прехвърлиха и в април.

Може и да е логично предвид развитието, въпреки че за мен не е, това, че чувам под различни форми фрази от типа на "нямам контрол" и "от мен нищо не зависи" - или пък от нас (че не зависи) нищо като цяло.

Мнения много по въпроса, несъмнено. Не съм давал моето, просто обикновено казвам какво правя - от години.

Изумително е колко много контрол имаш, обаче. И той се свежда до използването на две устройства:

- мобилен телефон / компютър
- дистанционно за телевизор

Понеже не гледам телевизия с изключение на програми от типа Дискавъри, 24кухнята, НатГео и такива, та вероятно съм свикнал и затова мисля така (че е толкова лесно). Защото ми се струва лесно - или поне несъмнено е в контрола на всеки ПРИ ЖЕЛАНИЕ - да си филтрираш какво те облъчва от телефона, компютъра или телевизора.

Заглавията хвърчат на талази, постовете в социалките пък са като вечно жужащ рояк мухи - то как да не ти се завие свят.

Проблемът за всеки от нас е в "насочването". Получаваме това, в което искат да вярваме, за да може да се случи оправдано, тъй като е "спуснато" от "официален" източник.

Обичам да задавам един въпрос - дето се вика понякога си правя проучване за себе си. Питам (различни хора когато се сетя или нещо в разговора ме подтиква):

"Колко най-много време си прекарвал/а в проучване за нещо, което искаш да си купиш?"

Имам предвид, много от нас прекарват понякога сума време в ровене из форуми, туби и други източници, в опит да се доберем и до последната частичка информация, която да ни помогне да вземем решение за покупка на даден продукт. Склонни са да не се доверяваме и да проверяваме до изтощение, че да не би някой да ни мята по върбицата...

Ще ми се много повече хора да четяха по-задълбочено в опит да се информират за нещата, които се случват в момента, вместо да следят като роботи заглавията за нови ковид случаи, да се дърлят за конспирации, про- и анти-ваксване и всякакви свързани щуротии, от които психясват все повече. И ги е СТРАХ

А тези неща минават през телефона и дистанционното. Като се потопиш в блатото и живите пясъци те дърпат надолу. После малко се отпускат, да не потънеш съвсем и пак. А дистанционното за лебедката дето да те издърпа си е в ръцете ти. Не е в нечии други.

Като пускаш видео в тубата нали искаш макс. повече хора да го видят - да натрупа яко гледания. Защо не милиони.

Ами, хората дето искат да направят нещо чрез нещата, които ти прожектират - и те искат същото - милиони гледания. Иначе няма да им се получи схемата. Като не го гледат нещо много хора няма как да се разпространи...

Те за тва ми се вижда лесно. Щото си е под пръстите ти. На всички ни е под пръстите. Да не беше - щях да съм в лагера "не зависи от нас". Ама не съм в него.

Ето я (част от) картинката (вкл. автономни коли):

В добавка, ТВ дезинформацията от големи медии е брутална. Брутална!

В последните 10 години ни (до)подготвяха прикрито по много начини за настоящите събития, като в процес направиха така, че да искаме, даже да жадуваме, всичките тия неща, в чийто плен сме сега и да бъдем заслепени от "удобствата", без които сега вече не можем.

НОООО - НЕ! НЕ!

ИГНОР-ТВ - ИЗЛЕЗ НАВЪН - ЖИВЕЙ - РАДВАЙ СЕ - НЕ СЕ ПРИМИРЯВАЙ И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ТЕ МАНИПУЛИРАТ

Чисто и просто – КарамЕЛ :)
Харесано от: Carl Zeiss

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 4 години 3 дни #6010 от ElectricCarMan
Отговор от ElectricCarMan по тема Неща от живота - 2020
Телевизиите се превърнаха в пропаганда и мозъчно промиване. В случай, че не мислим като "тях", да сме облъчени, че нещо не ни е наред ... да се коригираме.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 4 години 3 дни #6011 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Неща от живота - 2020

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 3 години 11 месеца - Преди 3 години 11 месеца #6046 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Неща от живота - 2020
Постоянен поздрав за всички:


Чисто и просто – КарамЕЛ :)
Харесано от: Carl Zeiss

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 3 години 11 месеца #6063 от techconnections
Отговор от techconnections по тема Неща от живота - 2020
Няколко въпроса - ако има конспирация с болестта как така тя се случи едновременно в страни които са от диаметрично различни геополитически орбити. Разбирам да беше само в САЩ или само в Русия. Да кажем, че правителството иска да ви контролира и затова е измислено всичко това. Може ли всички страни по целия свят да решат едновременно, че ще излъжат гражданите за да ги управляват поради каква причина ще го направят?
Защо едно правителство ще реши да си съсипе икономиката за да упражни контрол и да затвори гражданите си. Какво печели от цялата тая работа? Да кажем че правителството иска да управлява със страх. В крайна сметка всичко се прави за пари, а икономиките се сриват, тоест губиш пари ако управляваш със страх, защото ще го направиш?

Твърдението че болестта е няма или е обикновена като грипа защото умрелите са малко. Вероятно смъртността в момента като абсолютна стойност не е голяма на фона на сезонния грип но заразените са само 3-4милиона по целия свят. Не смятате ли че ако това се проектира върху 7 милиарда човека по целия свят ще даде резултати катастрофални бройки.

И последно - аудиторията на тези клипчета, които ги гледате и вярвате в тях са ниско образованите хора в САЩ, които лесно се подават на манипулации. Не ви ли притеснява че няма високообразовани специалисти, които да подкрепят тези теории?

Ще ви дам една алтернативна теория - в днешния свят създаването на група от последователи за каквото и да е - UFO, антиваксърство, религия, мода и т.н. е доста печелившо. В америка това вече е бизнес модел. Да можеш да има база от много последователи е сила, която се монетизира от реклами на продукти, по време на избори и т.н. В този момент когато хората са в паника доста хитри хора успяват да създадат последователи на идеи, без значение какви са те, защото хората са уплашени и по склонни на манипулации. По този начин работят и нашите телефонни измамници, създават страх и след това успяват да убедят уплашените хора в каквото пожелаят. Умни но лоши хора в САЩ се възползват от страха от вируса за да наберат лесно последователи, за тях това е "free real estate". В последствие техните мрежи се използват за влияние. Сега е идеалния момент да се наберат много последователи на такива мрежи и виждаме доста прогресивни хора се възползват да наберат добитък, който след като мине всичко с вируса ще продължат да го пасат и да го стрижат. Учудвам се че на такъв сайт, в който се очаква хората да имат над средното IQ може да има някой, който да се върже на тези неща. Таргет аудиторията на тези видея са определение щати в САЩ обикновенно с избиратели на Тръмп хранещи се с макдоналдс. Уважавайте себе си и бъдете по критични към това което чувате. Сигурен съм че тези видеа звучат много убедително, хората които ги правят са много добри но бъдете по критични към фактите. Принципа на тези манипулация е известен от политическата пропаганда - 80% истина и между фактите 20% внушения които да те накарат сам да стигнеш до грешен извод, който да е в интерес на този който ти поднася "фактите".

- Поздравявам си с припева от тази песен.

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 3 години 11 месеца #6070 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Неща от живота - 2020
Хмм, mailcupp...

Въпреки голямото ми желание да следя и да съм активен във форума, производството, обиколките и въобще работата изсмукват доста от времето, та не се получава.

Ето ни обаче в тази новосъздадена тема Неща от живота. И в този малко аматьорски опит в предния коментар за описание на интелигентността на хората.

Прочетох внимателно, но няма нещо интересно, по което да се коментира или на което да се отговори в този коментар - общи приказки, сходни със съвсем подобни, писани на милион други места, за настоящата ситуация.

Има обаче нещо съществено и силно свързано, което наблюдавам от години и което стана брутално очевадно в последните месеци - огромна част от хората НЕ ЗНАЯТ как работят телата им. И тук има нещо в коментара, което може да се ползва - призивът да се уважаваме.

Когато не разбираш как работи тялото ти, но пък знаеш много повече за мобилния си телефон - е, тогава, може и да не го осъзнаваш, но всъщност не уважаваш себе си. И защо би те сполетял страх като ти кажат нещо от телевизора или някой си сайт или "доверен" източник? Ами, защото не (се) разбираш. И затова се паникьосваш. Ако ЗНАЕШ, няма да се паникьосаш, да се увъртиш в съмнения и теории, че и да изпълняваш нечии заповеди като зомби.

Много хора нямат никаква представа какво стои зад понятието вирус. И много други разни такива понятия. Не познават физиологията на преноса, реакциите и електрическите сигнали в човешкото тяло, които изпращат определени известия. Потичане на носа известно време след хранене (и не само тогава)? Ааа, пак тоя нос. Ми той не е носът - понякога са червата дето изпращат разни сигналчета. Много сигнали се пращат, но почес тук, почес там, игнор туй, игнор онуй - като не го разбираш, отминаваш го. Всъщност, по-лошото е , че се паникьосваш и дори нямаш представа, че ти се праща сигнал за нещо. От самия теб бре - от теб. Но го пропускаш ценното сигналче, щот си нямаш никаква идея какво означава. Хм, не, май има и още по-лошо - интерпретираш го съвсем погрешно и скачаш да правиш анти работи.

Та, не се знаем себе си, ама монументално не се знаем, пък се занимаваме с измишльотини - конспирации, правителства, кой какво имало ли нямало смисъл да бил правел и планина от други тъпотии, които и тях не ги разбираме, но пък сме в супата изцяло и я бъркаме ли бъркаме с най-големия черпак.

Човек като не разбира как работи сам и се шашка лесно - казват му кажи 1 и казва 1. Всичко ти е на лесно - телефончето подръка, таблетче, лаптопче, телевизорче и леко полеко в последните 15 години докато се усетиш и дзънннн - в електронната феерия си, свързан/а с всичко и всички, но не и със себе си. Всичко си си изпял/а, с всичко си се съгласил/а, че е дълго за четене и сега няма излизане от електронния затвор. Там сме всички - и конспирираме. И се подчиняваме.

А то е много лесно да го резнеш. Фейса, тюба, новините и всичко - да им теглиш майната и да не се зомбираш. На върха на пръста ти е. Ама пръстът не натиска ИЗЛЕЗ, а върти нагоре надолу из щуравите работи. И не ти остава време за теб - да си припомниш или да разбереш как работиш. И това е целта (и отговорът на въпроса защо го правят и какво целят). Защото като не знаеш се шашкаш, страхуваш и поддаваш. И оттам си във водовъртежа. От него трудно се излиза.

Готиното е, че има и много хора, които ЗНАЯТ. Пък и още се включват. :whistle:

Чисто и просто – КарамЕЛ :)
Харесано от: sweeper, Carl Zeiss

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 3 години 11 месеца #6075 от sweeper
Отговор от sweeper по тема Неща от живота - 2020
Преди близо 20 години, по покана на едно издателство, написах няколко статии, които бяха подредени като малка книга. Тя така и не видя бял свят. Позволявам си тук да постна една от статиите, която поради предмета си - ВИРУСИТЕ е така да се каже злободневна сега. Понеже съм забутал някъде първичните файлове, се наложи да сваля текста от предпечатния макет. Така че - извинявайте, ако някъде се е появила несвързаност, макар че коригирах текста.
Надявам се да ви е от полза.

ВИРУСИТЕ – ВРАГ ИЛИ ЕВОЛЮЦИОНЕН ВЕСТИТЕЛ
Отминалият двадесети век се явява най-противоречивото и динамично време в известната ни история на човечеството. Време на епохални промени в хуманитарното мислене, изключителни постижения в проявленията на духа – изкуствата, културата, науката и технологиите. Но и време на най-ужасяващите изблици на античовечност и разрушителност, на омраза и отрицание, намерили изява в двете световни войни, в “социалните експерименти” на нацизма и комунизма, пък ако щете и в омекотените и прикрити прояви на глобализацията. Все деяния на антибожествената същност в човека, властваща чрез козните на страха и обезверението и готова да изопачи и използва всяко средство, дори постиженията на душата и духа, особено тези, които вписва в арсенала на “модерната наука”. За тази цел определено подходяща се оказва специално създаваната и развивана като средство за тотална социална детерминация “научна медицина”, с нейните култови стожери: фармацевтичната индустрия, всеобщата здравно-осигурителна система и налаганите от нея модели на “Добрата лечебна практика”, оформени като закони със задължаващо действие в глобалното общество.
Инак човекът отдавна се догажда за проявленията на живия Бог, особено в т.н. жива материя. Осъзнаваме еволюцията на Духа чрез въплътената опитност. Същия принцип наблюдаваме в развитието и на биологичния живот. Неговото развитие и усъвършенствуване се предава от етап в етап, от вид във вид и от поколение на поколение, запазвайки основните същностни характеристики посредством възможностите на генетичния код. Генът се явява основният биохимичен носител на наследствеността, според днешното ниво на осъзнаване на реалиите, което наричаме “научно мислене”. В този аспект, генетичният код или по-точно неговите носители – хромозомите, представляват изключително дълги и сложни сдвоени вериги от само четири градивни елемента – аминокиселините аденин, гуанин, тимин и цитозин. Съвършенството винаги е просто. Остава открит въпросът: По какъв модел все пак се подрежда генетичният код?...
Все пак по този начин, изключително точно и устойчиво се предават на поколенията същностните черти и характеристики както на вида, така дори и на индивида. Но според еволюционното мислене, живите организми (а и не само те) непрекъснато се развиват и променят. Формулираната от Дарвин и доразвивана от векове теория, акцентира върху променящите се условия на жизнената среда, като основен двигател на еволюционния механизъм. И това е така – промените в климата, околната среда, в животинското и растително многообразие, радиационния фон и т.н., са основни параметри в задачата за метаморфозирането от коацерватната капка до модерния човек. И всичко това е проява на основния замисъл на сътворението – да проникне Живият Бог навсякъде и във всичко, да се развие и изяви във всяка въплътена опитност Неговото изначално съвършенство. Ако приемем, че всяка устойчива промяна в живите организми, която се предава и запазва в поколенията, трябва да се фиксира в ДНК кода като генетична мутация, то колко време и поколения ще са необходими, за да се унаследи от всеки индивид от популацията?
Математическият модел на протичането на този процес за само един даже фактор е следният : Емпирически е известно, че устойчиви генни мутации се генерират в малки, затворени съобщества от около сто индивида, попаднали в характерно променени условия на живот за достатъчно дълго време, необходимо те да се кръстосат напълно помежду си. Ако тази промяна е стойностна, в аспекта на оцеляването и развитието на вида, то тя трябва да бъде включена в генофонда на цялата популация. При днешното население на Земята от шест милиарда души, всеки един от мутиралите индивиди, както и техните потомци, трябва да се кръстосват само с немутирали такива, непрекъснато в продължение на двадесет и пет поколения. И всичко това ако се осъществява преднамерено и без изключения. Изчислението на точния брой от “n” поколения се извършва от така съставеното уравнение :
100(души) х 2n = 6 000 000 000 (население)
2n = 60 000 000
n ~ 25(поколения)
А дори и в нашето мобилно време, основната маса от хората живеят в относителен изолационизъм : географ –ски, расов, етнически, икономически, религиозен и т.н. Следователно за унаследяването и на най-малката генетична промяна ще са необходими не по-малко от 25 000 поколения. А цялата история на човешкия вид, по пале -онтологични данни – от хомо еректус до модерния човек - възлиза на пет милиона години или 250 000 поколения. Но тази еволюция предполага безброй мутации. Следователно не само прекият механизъм на полово размножаване е единственият начин на предава -не и унаследяване на генетична информация. И този пример е валиден не само за процесите в човешкия вид, но и за всеки биологичен вид от биосферата на Земята, а може би и не само. Успоредно с различните варианти на репродуктивните механизми, в природата работи действена, бърза и всеобхватна система за пренос и предаване на информация за промените на генетично ниво (генни мутации), касаещи съответния биологичен вид. Действеното средство на този механизъм са ВИРУСИТЕ.
От много векове, гностичното мислене, в това число и от материалистичните школи на западната цивилизация, се догаждат за съществуването на гранично малки биологични единици, чиято функция е да поддържат в равновесие неспирно течащият поток на живота. В школите на древния Изток – аюрведически, даоистки, ламаистко – будистки и др., а също и в културно – философските космогонични основи за разбирането на живота от древните ни предци в “Стария свят”, е заложено и схващането за такива същества или елементи. Дори и латинският корен на днешното понятие “вирус”, обозначава устойчивостта и неотменността на живота. Едва в много по-късни времена, може би в края на ХІХ век, претедиращата за всезнание и всеможене разновидност на медицината – нейната агресивна алопатична форма, влага в това понятие емоционално-негативен привкус и внушение за нещо опасно и неизтребимо, затова – вредно.
Според съвременното ниво на разбиране на този казус, изразено в микробиологията и вирусологията, представата за вирусите е като за микротела съставени единствено от ДНК или РНК частици – по същество генетични кодове. Попаднали в живи клетки, те се копират в тяхната хромозомна структура, т.е. в тяхната генетична карта. Също така се възпроизвеждат и продължават проникването в други организми. И защо е всичко това? Според популярните съвременни теории – за да увредят, разрушат и унищожат всичко живо. Явно несъстоятелно и лишено от философска обосновка твърдение. Манипулативно по своето носещо заплаха и конфронтация внушение. От повече от век е известен и се прилага масово механизма на имунизацията и ваксинацията. Ефектът върху третираните организми е придобиването на трайна устойчивост към използвания вирусен агент. Остава дискусионен въпросът за полезността от такава преднамерена интервенция и дори за нейната ефективност, безвредност и безопасност. Също така, от десетилетия се правят лабораторни опити за повлияване на генетично предавани болести, чрез изкуствено синтезирани вируси, които да коригират генетичната малформация в засегнатите клетки на пациентите. Човечеството не спира до тук в използването на вирусите за своите цели. Чрез изкуствено синтезирани протеинови структури се променят геннообусловени качества на растения и животни за създаването на т.н. генномодифицирани храни и продукти. Негативните ефекти от преднамереното бърникане в генетиката е стигнало отдавна и до създаването на мощни оръжия на базата на изкуственосъздадени вирусоподобни агенти с изключително мощно и агресивно въздействие върху определени части на човешкия геном. В резултат, заразените хора получават тежки и с бърз летален резултат разстройства във възпроизводствените механизми, най често на жизнено важни органи и тъкани с принципно бърз цикъл на подмяна като кожата, лигавиците, кръвта и лимфата. И това е част от постиженията на модерната медицинско-фармацевтична наука и практика. Просветен хуманизъм?
А цялостното, холистично разбиране за вирусите е като за информационен носител на генетична информация за еволюционните промени на видовете. Както изяснихме по-горе, запазването, предаването и всеобщото утвърждаване на устойчивите и полезни генни мутации, по прекия път на репродуктивното унаследяване е бавен и неефективен процес, особено за видове с огромни ареали на разпространение, в това число и за човека. Затова и съществуват вирусите. Те копират възникналите промени с действено еволюционно значение за даден биологичен вид и ги разнасят със скоростта на вятъра до болшинството му представители, където се копират в съответния хромозом, ген и екзон. Индивидът преживява всяка промяна в жизнените си функции, особено в генетичната си структура, като сътресение и дисхармония. При здравите и адаптирани към жизнената среда индивиди, този процес протича като временно безпокойство и неразположение. Други, не съвсем здрави и стресирани организми, възприемат процеса на копиране на генетична информация като болест без трайни увреждания. Трети, по-дълбоко дебалансирани преживяват промяната тежко, с по-сериозни последствия. А някои – тежко болни, неадаптирани, възрастни и с отпадащи жизнени функции загиват. Това е част от механизмите на естествения подбор. Продължават напред силните и жизнените, способните да се адаптират, променят и развиват.
Описаният механизъм за обмяна на генетична информация е универсален и всеобхватен за всички биологични видове. Но той е и изключително прецизен и действен. Всеки вирусен щам пренася съвсем конкретна информация за новостите в развитието на конкретен биологичен вид и то на точно определени негови качества с напълно идентифициран “генетичен адрес”. Като всяко проявление на Божията промисъл и тук грешки не може да има и функционира перфектно. Вестите достигат и въздействат само до оногова, когото касаят. Та дори и ограничената и наскоро проходила човешка наука генетика може да различи човешкия генетичен материал, от този на коя да е птица например, по само малка частица от хромозома. Затова всякакви приказки за “котешка шарка” и “птичи грип”, които заплашват с тежки зарази и повсеместен мор човечеството, са проява в най-добрия случай на невежество, но по-често са явни и злонамерени опити за сплашване и манипулиране на хората и обществото за постигане на безогледни търговско – икономически, социално – управленски и политически цели. Матрицата в действие.
Психологическата нагласа на съвременния човек, специално създавана и оформяна от заинтересованите, го кара да търси комфорта на неизменно гарантирано “качество на живот”. Без рискове и сътресения, безопасно и спокойно, застраховани срещу всякакви евентуалности – това е фетишизираната илюзия за социално благополучие. Затова, под давление на манипулативните внушения на пропагандата на медицинско-фармацевтичната индустрия, се е вкоренило схващането, че срещата ни с вирусите е нещо ужасно, изключително вредно и опасно. И трябва да даваме мило и драго, да положим всички усилия и средства, да се самоограничим от свободите си, с единствената цел – да избегнем срещата с еволюцията и пътя към съвършенството.
Харесано от: mumojem, ElectricCarMan

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.

Преди 3 години 11 месеца #6076 от mumojem
Отговор от mumojem по тема Неща от живота - 2020
Едно много изчерпателно доказателство за: хората ЗНАЯТ!

Чисто и просто – КарамЕЛ :)

Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.