Tesla работи на пълни обороти да достави 80,000 коли до края на 2016 г.

Електромобили

В този блог: Tesla разполага с няколко седмици, за да достигне целта си от 80,000 доставки за 2016-та.

Ако успее, компанията ще отбележи небивал растеж от 50% за последните 3 години...

Tesla достави около 55,000 превозни средства до края на третото тримесечие, което оставя около 25,000 бройки за периода октомври – декември. В последното писмо към акционерите пише, че компанията се цели към малко над 25,000 доставки.

Поради цикличния процес на работа, Tesla често набляга на доставките в края на всяко тримесечие и този месец няма да е изключение. Компанията е заета основно с доставките на няколко локации по света с цел да осигури последните няколко хиляди електромобила, нужни за да достигне желаните 80,000.

Доставките на Tesla в Европа се бавят през последните два месеца и ако не бъдат наваксани, пазарът в САЩ ще трябва да компенсира. Тъй като американският пазар е най-силен, обикновено силното тримесечие в САЩ означава силно тримесечие за компанията като цяло.

Автомобилният производител наскоро отложи следващите си доставки за март 2017-та, което значи, че основната цел сега е производството, доставката и пласирането на наличните бройки. Несъмнено обявяването на безплатно зареждане в мрежата на Tesla Supercharger на електромобили, закупени до края на 2016-та дава своя ефект.

Tesla ще обяви общият брой доставки до 3 дни след Нова година. Ако постигне целта си, компанията ще задържи разстеж от над 50% за последните 3 години – нещо, което не се е случвало в автомобилната индустрия от десетилетия.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари