Renault пита потребители какво мислят за два потенциални електро модела

Електромобили

В този блог: Renault може да подготвя луксозен електро кросовър и нов градски модел.

Френската компания е направила проучване сред собственици на електромобили и един от участниците се е съгласил да сподели повече с Automobile Propre...

Повече за следващото поколение електромобили на Renault би трябвало да научим през октомври, но от това проучване добиваме някаква представа за два възможни електро модела.

Проучването е направено от IPSOS преди около месец и в него Renault пита анкетираните собственици на електромобили за предпочитания при видовете зареждане, ежедневната употреба, очакванията за пробег, опциите, аксесоарите, комфорта и др.

В последната част на проучването човекът е поканен на среща с още 7 собственици на различни електромобили. На тази среща представители на Renault са показали няколко скици на градски модел и на още един от по-висок клас с дизайн като на кросовър, заедно с няколко интериорни графики.

По-луксозният модел е описан като доближаващ се до Tesla по комфорт, с вградени във вратите дръжки, голям сензорен екран и прибиращ се волан за движение на автопилот. Всички мислели, че е на някоя луксозна марка и останали изненадани, че това е концепт на Renault. Големината е някъде между Kadjar и Captur.

Откъм пробег е било споменато числото 450 км, без идея дали става дума за евроцикъла за шофиране или реален. Много по-интересна е информацията за зареждането – 15 минути за 300 км пробег. Това си бие отвсякъде на поне 250 кВт мощност.

Другият модел е по-семпъл, градски, с до 250 км пробег и минималистичен интериор, но и двата са изглеждали като на една платформа, която може да произлезе от тази на ZOE и да е споделена с Nissan.

Естествено тези проучвания са си просто проучвания и от тях не могат да се правят генерални заключения. Има много голяма вероятност през октомври да научим повече.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари