Elon Musk загатва за мини версия за Tesla Semi?

Електромобили

В този блог: Elon Musk загатва за потенциална мини версия на Tesla Semi в Twitter.

По-рано тази година Tesla представи своя списък с планирани за производство през следващите три години превозни средства, сред които бяха Мини бус и електрически пикап.

Elon Musk загатна за пикапа още през 2016, но оттогава насам почти нищо ново свързано с него не бе обявено в публичното пространство. Вчера обаче, Musk пусна интересен отговор на въпрос зададен му в Twitter, който загатва за потенциално представяне на Mini версия на Tesla Semi.

Официалното представяне на Tesla Semi се отложи и вместо този месец ще се състои на 26 октомври, но очевидно причина за това има и тя може да се крие именно в представянето на пикапа на Tesla заедно със Semi.

По време на срещата на инвеститорите през юни Musk каза на всички, че: "Наистина ви препоръчвам да дойдете на официалното откриване на Semi - може би ще видите и нещо повече от това, което споделяме сега."

Разбира се, това предизвика много спекулации и новият коментар от Musk за "мини версията" на Tesla Semi със сигурност добавя още малко към тях.

Като се има предвид колко популярни и използвани са този тип превозни средства в САЩ и, че именно те са основен източник на приходи за доста от автопроизводителите, е повече от логично Tesla бързо да насочи и в този сегмент в опит да вземе пазарен дял.

Пускането на такъв електрически пикап ще покаже и какво е търсенето на такъв тип превозни средства и ако резултатите са подобни на старта на резервациите за Model 3 това със сигурност ще принуди и останалите автопроизводители да предприемат действия и да реагират бързо с конкурентно предложение.

В този момент плановете за разкриване на нови автомобили на Tesla остават някак неясни. Въз основа на предишните коментари на Musk, че модел Y е приоритет в Tesla след Model 3, би следвало да смятаме, че първо ще видим колата, но сега пък цялото внимание е насочено към Tesla Semi.

Освен това Tesla вече предлага отстъпки за следващия Roadster чрез своята партньорска програма въпреки че все още не е ясно кога точно ще видим колата.

Какво мислите дали ще представят наистина пикап заедно с камиона следващия месец? 

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Стоян

Аз смятам, че ще представят ремарке със собствено задвижване и батерии, управлявани от влекачът.
Освен това батерията няма да е една, а няколко, като ще могат да се сменят само изтощените, вместо да се зареждат направо в камиона.

  прикрепени файлове
 

Има логика в това с подмяната на батериите предвид патента, който показаха миналата седмица за нова подвижна конструкция за смяна на батериите.

  прикрепени файлове
 
  1. Недко Николов
  прикрепени файлове
  Коментарът беше редактиран на Преди 11 месеца by Недко Николов Недко Николов
Все още няма коментари по темата

Включи се с коментар

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Най-нови теми от форума