Elon Musk загатва за мини версия за Tesla Semi?

Електромобили

В този блог: Elon Musk загатва за потенциална мини версия на Tesla Semi в Twitter.

По-рано тази година Tesla представи своя списък с планирани за производство през следващите три години превозни средства, сред които бяха Мини бус и електрически пикап.

Elon Musk загатна за пикапа още през 2016, но оттогава насам почти нищо ново свързано с него не бе обявено в публичното пространство. Вчера обаче, Musk пусна интересен отговор на въпрос зададен му в Twitter, който загатва за потенциално представяне на Mini версия на Tesla Semi.

Официалното представяне на Tesla Semi се отложи и вместо този месец ще се състои на 26 октомври, но очевидно причина за това има и тя може да се крие именно в представянето на пикапа на Tesla заедно със Semi.

По време на срещата на инвеститорите през юни Musk каза на всички, че: "Наистина ви препоръчвам да дойдете на официалното откриване на Semi - може би ще видите и нещо повече от това, което споделяме сега."

Разбира се, това предизвика много спекулации и новият коментар от Musk за "мини версията" на Tesla Semi със сигурност добавя още малко към тях.

Като се има предвид колко популярни и използвани са този тип превозни средства в САЩ и, че именно те са основен източник на приходи за доста от автопроизводителите, е повече от логично Tesla бързо да насочи и в този сегмент в опит да вземе пазарен дял.

Пускането на такъв електрически пикап ще покаже и какво е търсенето на такъв тип превозни средства и ако резултатите са подобни на старта на резервациите за Model 3 това със сигурност ще принуди и останалите автопроизводители да предприемат действия и да реагират бързо с конкурентно предложение.

В този момент плановете за разкриване на нови автомобили на Tesla остават някак неясни. Въз основа на предишните коментари на Musk, че модел Y е приоритет в Tesla след Model 3, би следвало да смятаме, че първо ще видим колата, но сега пък цялото внимание е насочено към Tesla Semi.

Освен това Tesla вече предлага отстъпки за следващия Roadster чрез своята партньорска програма въпреки че все още не е ясно кога точно ще видим колата.

Какво мислите дали ще представят наистина пикап заедно с камиона следващия месец? 

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Аз смятам, че ще представят ремарке със собствено задвижване и батерии, управлявани от влекачът.
Освен това батерията няма да е една, а няколко, като ще могат да се сменят само изтощените, вместо да се зареждат направо в камиона.

Стоян
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Има логика в това с подмяната на батериите предвид патента, който показаха миналата седмица за нова подвижна конструкция за смяна на батериите.

Стефан Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site
Последно редактиран Преди 6 години от Недко Николов Недко Николов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума