Honda и CATL ще работят съвместно по електрическа версия на Fit с 300км пробег

Електромобили

В този блог: Honda ще си партнира с китайската компания CATL за нов електромобил базиран на Fit през 2020г.

Лека полека и Honda започва да се ориентира в електромобилното пространство макар и с известна доза закъснение.

През 2014 Honda предлагаше електрическа версия на Fit в САЩ, която беше с пробег от около 130км и батерия на Toshiba и за времето си тази кола не беше с толкова лоши показатели спрямо другите модели от този клас на пазара.

За съжаление тогава Honda не си даваше много зор да бута в посока развитие на електромобилите и скоро след това производството на този модел бе прекратено.

За щастие Honda се връща към идеята за електрическа версия на Fit и скоро започва работа съвместно с CATL.

Компанията наскоро представи концепция за малка градска електрическа кола, която се очаква да влезе в серийно производство през следващата година, а скоро предстои и старта на работа по нов проект с китайския производител на EV батерии CATL.

Проектът, по който двете компании ще работят заедно ще има за цел да създаде базирана на Honda Fit електрическа кола, която да може да изминава 300км с едно зареждане.

По предварителни данни този модел е предвиден да се продава не само в Китай, но и на останалите пазари по света от 2020г.

По-интересното около този проект обаче е, че двете компании се целят в цена от 15,000 евро, което изглежда като доста оптимистична цел за електрическа кола с 300км пробег.

Това, разбира се, са предварителни цифри и все още не е ясно по на цикъл тестове се базират тези 300км пробег и с каква батерия ще бъде снабден този модел.

Honda планира да продава по 100,000 бройки на година от тази кола, което звучи доста добре като цел спрямо повечето EV програми днес, като изключим може би тази на Tesla за Model 3.

Двете компании планират и да задълбочат съвместната си работа през следващите години и по този начин да увеличат приходите на Honda от електромобили до 65% от общите на компанията през 2030г.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари