Супер широк екран в новия електрически Mercedes-Benz EQC

Електромобили

В този блог: Mercedes-Benz започна да пуска по мрежата снимки на EQC, на които виждаме първи детайли за модела.

Премиерата на EQC е следващата седмица, но вече имаме идея как ще изглежда част от колата, като скорошни шпионски снимки потвърждават някои от елементите.

От снимките на прихванат при тестове електромобил вече се видя, че EQC ще има супер широк екран, който все пак не е твърде изненадващ тъй като подобни има и в модели като новия S-Class. Екранът комбинира "километража" и медийния център, като покрива голяма част от таблото по ширина.

Първоначално беше обявено, че EQC ще се предлага със 70 кВтч батерия за 500 км пробег, което не е непостижимо. Вероятно по-реалният диапазон ще е 400 км, но от друга страна Hyundai Kona прави малко над 500 км при шофиране с до 90 км/ч със своята 64 кВтч батерия. Kona е по-малък и сравнението не е съвсем правилно, затова според нас EQC ще е с по-скоро в диапазона 400 км.

Пробегът е важен, но далеч не е всичко. Мощността също е важна за много хора и при EQC тя е близо 300 кВт, което според Daimler позволява ускорение от о до 100 за по-малко от 5 секунди.

Но това са все още предварителните спецификации, които най-вероятно ще имат известни промени, които ще разберем по време на представянето на 4 септември. EQC обаче ще излезе на пазара през 2019 г.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари