В Yellow Taxi вече карат и лични електромобили

Блог

В този блог: Още един фен на електромобили се сдоби с ново возило на ток.

Познавам го отскоро – изпълнителния директор на Yellow Taxi Калин Кокошаров, когото срещнах заедно колегата му Илия в централата на компанията през лятото. Пак отскоро тръгна първото електро Yellow Taxi в София, а най-отскоро е приятната за мен изненада, че Калин също кара електромобил...

В Yellow Taxi возят клиенти с KIA автомобили, което за тях прави KIA Soul EV логичен вариант за сдобиване и с електро возила. Личните още не са в множествено число като в заглавието, но е чудесно, че човекът начело на компанията подема инициативата да популяризира електромобилите.

Супер се е получило с това ЕлеКтрО. Хем електро, хем ЕКО, хем ето още една кола на ток по улиците на града. Сега една, после сто и една, както казах по повод и на първото такси на ток, което вече е в официалния жълт цвят.

Целта на Калин е освен да популяризира електромобилите с личен пример, сам да трупа опит с електро колата, като засича разход, пробег и други параметри в предстоящата зима. Така се получава двойна статистика – и от е-таксито, и от личното каране на електромобил. Много ще е интересно да се сравнят данните в края на сезона.

А за удоволствието от карането на електромобил няма какво да го питаме – то си личи от снимките.

Пред офиса на KIA обаче можеш безплатно да си заредиш електромобила и дори просто да минеш да питаш "Как е с електромобила?" едва ли ще те върнат.

Честито за новата придобивка, а много скоро в eCars.bg ще има още интересни новини по темата нови собственици на електромобили ;).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения