Възможен Tesla Model S фейслифт от пролетта

Блог

В този блог: Tesla Model S може да получи предна броня като на Model X.

Още откакто окончателният дизайн на Tesla Model X излезе на открито, се заговори за фейслифт на Model S в стил "Х". Засега са само коментари по форумите, но има известни индикации, че може да видим такъв фейслифт през пролетта...

Първоначално този слух плъзна в teslamotorsclub форума, където потребител писа, че сервизен техник му е споделил за планирана промяна във външния дизайн някъде по времето когато ще бъде представен Tesla Model 3. Впоследствие коментарът е изтрит, но птичката е пусната от клетката.

Зад такава визуална промяна има логика. Първо, с уеднаквяване в дизайна е възможно използване на съвместими компоненти и при двата модела. Другото е, че Model S излезе на пазара през 2012 г. и оттогава не са правени визуални промени. Днес индустрията е много по-динамична – вече не сме във времената, когато един модел се правеше седем, осем или десет години – и на Model S си му трябва освежаване.

Времето съвпада и с евентуалното въвеждане на второто поколение aвтопилот на Tesla и нова предна маска ще позволи да се вградят различни елементи на системата чрез планирането им в дизайна на детайла от самото начало.

Така, пролетно може да имаме интересни Tesla новини. Ще е чудесно сред тях да има нещо и за Supercharger станциите в България.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

От: Electrek

Снимка: Nikon3Ds

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg