Пробег и разход на Tesla Model X 90D през Витиня

Блог

В този блог: Едно документирано пътуване с Tesla Model X 90D от София до Априлци.

Благодарско на нашия приятел Петър Петров, който сподели с всички ни във форума как е пътувал със своя Tesla Model X от София до Априлци през Витиня...

Ценно е да имаме възможността на свой ред да споделим, защото знаем от лични контакти и приятели, че много хора търсят повече подробности за това как се справя в реални условия Model X. А най-добре си е като има български отзиви. Ето сега за пътуването, както го е описал Петър:

--------------------------

Да разкажа първи впечатления от извънградско каране с Model X.

София – Априлци – София за един ден. Разстоянието до Априлци e 200 км, общо 400 км. Бях си осигурил в Априлци зареждане за всеки случай на трифазен ток 16А за стандартната мобилна зареждачка на Tesla.

Температурата беше около 12С и валя с прекъсване и на отиване, и на връщане. Бях заредил батерията на 100% и при тръгването сложих климатика на икономичен режим на 22С.

Идеята ми беше да карам "нормално" спокойно и безопасно – на магистралата 130 км/ч, след нея 100 км/ч.

Качването на Витиня със 130 дръпна доста от батерията и прогнозата за това колко километра остават силно спадна, но спускането "върна оптимизма", като почти през цялото време беше в зелената зона.

След магистралата трафикът не беше много натоварен, пътя го знаете. Разходът на ток доста спадна, но истинският рай за батерията дойде след отбивката от главния път през Дебнево. Нов асфалт, без стръмни наклони с доста завои и минаване през населени места с 35 км/ч. Средна скорост от 50 до 80... и в Априлци след изминати 202 км колата показваше, че й остава 53% батерия.

На трифазния контакт стоя около 2 часа (докато си свърша работа) и с нови 80 км запас спокойно се прибрах в София – малко по-бързо отколкото на отиване. В гаража на прибиране батерията показваше 76 км оставащ пробег.

Този резултат е малко над моите очаквания. Ако не се минава през такива изкачвания (Витиня) колата може да даде и по-добри резултати. След две седмици имам път до Сандански 160 км. Ще ми бъде интересно да видя разхода.

P.S. Най големите фенове на Tesla са колеги с BMW. Много се радват като изпреварват ;-). Сигурно рядко им се случва да настигнат такава кола.

-------------------------

Наистина супер ще е да видим какво ще се получи при пътуването до Сандански и като казваме още веднъж Благодарско на Петър ще се радваме да сподели нови данни и да ги мушнем в блога.

Коментарът е в тема за Model S, та с още пътувания си е време за Model X тема за пробега и разхода. Кой ще я създаде пръв :)?


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

"P.S. Най големите фенове на Tesla са колеги с BMW. Много се радват като изпреварват ;-). Сигурно рядко им се случва да настигнат такава кола."
Много си прав колега Карам BMW и следващата ми кола задължително ще е Тесла.
P.S. Голям кеф беше да изпънах баварката до Model S на излизане от В.Т.

Pavel
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Този Model S с ВТ регистрация ли беше? Другарят Колев сигурно нещо е блял ако те е оставил да го изпънеш

Младен Марков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения