Не правете така в интернет!

Забавно

Интернетът е голям и измами дебнат отвсякъде!

Друг е въпросът, че някой трябва и да се хване на тях, но по всичко личи че все още се намират хора, които емоционално харчат големи пари суми в интернет без да си дават сметка какво точно правят.

Пазаруването в интернет може да се окаже нож с две остриета или както в случая, история с име, "Тамън се усмихнах и се озъбих".

Все повече автопроизводители започват да предлагат онлайн поръчки и заявки за автомобили и това разбира се води със себе си нови възможности за онлайн измами в тази сфера.

Момчето, което е главен герой в тази история, изплаква очи по обява в Alibaba за китайски спортен електромобил, който реално ще се произвежда в САЩ и ще се продава за най-малко $125,000 под името Qiantu K50 от края на тази година.

В обявата обаче логото на колата е махнато от снимките с Photoshop и тя е била е посочена с друго име и 70% по-ниска цена. 

Ококорен от цената младежът решава. че е ударил джакпота и влиза в схемата.

Стига се до някакъв сключен договор с китайците, след което те започват да да го притискат да изпрати голяма сума пари, за да могат да натоварят колата му на кораб за САЩ.

Въпреки частичните съмнения в разгара на събитията той им изпраща общо $31,000, след което на вратата му пристига кутия с малка китайска електрическа кола, която едвам развива 30 км/ч.

Интернет е много удобно средство за поръчка на дребни стоки, но подобен тип оферти определено трябва да се проверяват на повече нива, след като става въпрос за петцифрени и нагоре суми.

Двата клипа по-долу проследяват целият процес от започването на имейл комуникацията до доставката и разправиите за връщане на пари по PayPal след опити за някакви заплахи.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари