И в кварталния плодзеленчук темата е електромобил литна за Марс

Блог

В този блог: Сега и на Марс ще чуят за електромобилите.

Най-скъпата безплатна реклама се изстреля в космоса, като междувременно обиколи всички кавартални плодзеленчуци и всякакви други места за аламинутно споделяне на клюки и случки...

Всяк'ви екстравагантни работи се правят на тая земя, ексцентрици бол, ама последната изцепка на Елон Мъск отвя конкуренцията на маХ. Той ли ги измисля тия щутории, някой подшушва ли му не знаем, но с идеята да метне стартия електро роудстър на голямата Falcon ракета дето я изстреляха да се пробва за Марс, направо разцепи мрака.

Просто няма такова отразяване! Прибирам се от нашатa електромобилна база и в квартала ме знаят естествено с електричковите занимания, влизам да си взема салатка и ме посрещат с "а бе скива ли електромобил са пратили на Марс". Не го скивах, ама отивам в другия плодзеленчук и от вратата ме захванаха с електромобили и марсианци. Викам я да се прибирам, че явно целия квартал говори за това и ако продължават да ме разпитват насам натам ще ми увехне салатката.

А това е: изстрелването на Falcon Heavy ракетата на SpaceX, на борда на която, поне според изглеждащите леко нагласено в стил NASA снимки, е качен Tesla Roadster електромобилът на Елон Мъск.

Супер яка ракета, даже е най-яката досега и изстрелването й си е мега случката в света на аеронавтиката. Но стана и мега случка в света на световните новини (свежо повторенийце, а!) и сигурно ще влезе в историята като най-яката реклама за електромобилите.

Тубата обаче издържа. Еваларка. Гуглето удържа фронта със сървърите, че по едно време изтрелването са го гледали директно 2.3 милиона души. Това доколкото виждам по нета е втория най-як лайв стрийм досега.

Та, това си е нещо като най-скъпата безплатна реклама досега. Ракетката струва незнайни парици, но пък се получи неземна реклама за Tesla с тая идея за колата на борда и го отрази цял свят без пари.

Напоследък много се говори за фалшивите изпълнения на NASA, фабиркациите на снимки, видеа и всякакви космически материали, та си минава една мисъл дали и тук са наред работите или са един як рендер.

Каквото и да е, сега цял свят говори за Tesla, електромобили, ракети и Марс. Поне едно от тези четири неща става все по-достъпно и за наша радост това са електромобилите. В това число и тези на Tesla, с новия Model 3. Ще поизтече още водица докато дойде насам и стане като за пазар втора употреба, но няма къде да ходи. Поне за Марс засега не е тръгнал.

Don't Panic!

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Жалко, че и вие залитате по темата с конспирацията. Явно не следите добре, космическата програма на SpaceX, но така и обърквате читателите. Като цяло това, не е нито най скъпата реклама, както е наричате, нито някаква програма. Първо целия бюджет по изстрелването е 60 милиона $, което е в пъти по малко от рекламния бюджет на, която и да е му лети компания. Второ идетя та е, че това е тестов полет, от планът на Мъск, за колонизация на Марс.

Anton
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума