Навигацията на BMW i3 може да ти предложи да се качиш на рейса

Електромобили
В този блог: Невероятно, но факт – навигацията на BMW i3 включва градския транспорт като алтернатива.

Досега май не е имало такова нещо, но ето че се пръква – първата интермодална навигация за коли. Направена е от INRIX и дебютира в BMW ConnectedDrive системите на новите i3 и i8 електромобили. Интересното е дали човек, който си купува BMW i8, ще иска да се вози на рейса. Кой знае...

inrix infographicТова интермодална означава интегриране на местния градски транспорт в планирането на маршрута ти. Идеята на INRIX навигацията е да "наблюдава" реалните трафик условия и да те светне, ако има по-добра алтернатива да стигнеш закъдето си тръгнал/а, в случай на задръствания или други проблеми по пътя. Ако се решиш на алтернативата градски транспорт, навигацията те води към най-близката спирка/станция. Идеята, разбира се, е да стигнеш навреме, че да хванеш на каквото ще се качваш.

Ролята на INRIX в BMW ConnectedDrive, е да ти помага да си определяш пробега, с който разполагаш, в зависимост от това къде се намираш. Да показва зарядните станции и маршрутите до тях е повече от ясно, че ще го прави. Това си става като неразделна част от електромобилните навигации.

Ето някои от функциите на INRIX ЕМ навигацията:

  • Определя наличния пробег спрямо текущото местоположение на колата на база трафик обстановката, заряда в батерията, топографията и други променливи, като при нужда те насочва към зарядна станция по пътя;
  • Предоставя постоянно актуализирана информация за мястото, работното време, типовете конектори и волтажа на зарядни станции. И дали са свободни за зареждане, разбира се;
  • Препоръчва най-бързия тип транспорт до целта ти, сравнявайки разписанията на обществения с очакваното време за достигане не целта в трафика. Засега базата на INRIX включва данни за спирки и разписания на автобуси и влакове в 17 държави.

Все още не знаем как точно работи системата на INRIX по отношение на добавяне на нови зарядни станции в базата им от данни. Имаме предвид кои оператори и зарядни станции ще ги има в навигацията на i3. Тази информация е важна, защото колкото и да се бавят нещата в един момент електромобилите на BMW ще дойдат и в България и ще е супер да знаем как ще ни ориентира колата и в нашите условия.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения