Една готина случка от 2017-та

Събития

И бих добавил - една готина за 2020-та. Дори и повече.

Като дойде време за автосалон или за еко ралито и се разжужаваме. Имам предвид ние, че си намираме работа покрай тия събития – на автосалона обикновено сме отпред на соларната станция пред Интер експото в София, правим тест драйв на електромобили и показваме зареждачките, които произвеждаме. А на еко ралито осигуряваме зареждането, пак с тези зареждачки, та нещата са си съвсем реални там със зареждането.

След дежурната (само)хвалба, по-готиното в тия неща е, че се събираме, караме електричките - всъщност кара всеки, който дойде на пробва - говорим си по всякакви въпроси и естествено изпадаме в разни спорове.

По време на този автосалон, през 2017-та, беше супер оживено. Извъртяхме 163 тест обиколки с Renault ZOE - имаше два броя на разположение за целта - и като цяло интересът беше изненадващо голям и за нас.

Колата не беше нова, все пак моделът е от 2013-та, но може би заради новата тогава 41 кВтч батерия и все още много малкото електромобили у нас, на моменти се налагаше хора да чакат ред, за да карат.

Тогава беше доста жежко времето, без някакви оплаквания или намеци заради това, просто си беше жега. Вътре в експото си беше нагласено да е ОК с климатиците, но път нямаше толкова електрички, колкото ни се искаше. Реално затова и правим такива неща - да организираме пробно каране, което сега може да направиш и като си вземеш споделена електричка, но тогава не можеше, пък и ние не го правим платено.

Сега, не е болка за умиране, но си е чоглаво, че поне през май няма да можем да направим EVIZIA 2020. За есента ще видим. Какво е EVIZIA? Ами, през 2019-та импровизирахме с организирането на собствено тех шоу за електромобили и както се получи така, но го направихме, което е по-важната стъпка.

С едни по-нетипични тенти стана разчупено, имаше различни електрички и колеги от бранша, както и, разбира се, тест драйв. Това ни е основното на нас.

Онази седмица на нон-стоп проби на зоето по време на автошоуто през 2017-та си имаше своето значение и беше най-ангажиращото събитие, което сме правили дотогава. Затова се присетих за него и въобще за важността да правим такива събития.

И ето че евизията няма да я бъде този май заради това, в което цялото човечество е вкарано в момента, но пък се заговорихме за еко ралито. ЕКО РАЛИ БЪЛГАРИЯ 2020. Еми да, има организация по въпроса и би се превърнало в една нова готина случка, като тези по-горе, през 2020-та.

Даже имаме идея как може да го подкрепиш и като я разпишем, ще я пуснем в блога. Пък да участваш, също, те са си ръка за ръка нещата.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума