Tesla Model S с по-честа профилактика на батерията между пътуванията

Електромобили
В този блог: На всеки шест часа Tesla Model S прави профилактика на своята батерия.

През последните пет години, компания на име FleetCarma записва данни от конвенционални коли в автопаркове с цел оценка дали е подходящо да бъдат заменени с електромобили. Създали са и система за наблюдение на електро коли, защото стандартната телематика не може да разчита новите електромобилни сигнали...

Резултатът от тази дейност е голяма база данни от използване на електромобили в реални условия, която на периоди компанията подлага на анализ в търсене на интересни тенденции. В един от скорошните доклади на изпълнителния директор на FleetCarma Мат Стивънс се сравнява консумацията на енергия при различни електро модели в диапазон от оперативни температури.

Като погледнеш графиката бързо се установява, че кривата на Tesla Model S е доста по-различна от тези на другите електромобили. "За разлика от всички останали, при които има продължително повишаване на разхода на енергия със спадане на температурите, кривата на Model S е много по-плоска до -4° C. Това води до значително по-малки натоварвания за Model S в тези температурни диапазони в сравнение с други електрически модели," обяснява Стивънс.

grafika_konsumacia_elektromobili_fleetcarma

С допълнителен анализ на тези данни екипът на FleetCarma открива една значителна разлика между Tesla Model S и други модели.

"Почти всички електромобили, които анализиране в системата на FleetCarma, извършват някакви процеси по управление на батерията между пътуванията в студено време, докато при Model S тези 'събуждания' и профилактики са по-чести, по-продължителни и изразходват повече енергия. При -4° C, един Model S прави прави профилактика на батерията на шест часа за по два часа, изразходвайки 400-500 Втч енергия. В резултат батерията е по-подготвена за работни условия. Тези профилактики са стандартни, но с увеличения им брой при Model S разходът на енергия се прехвърля и вместо по време на пътуванията е по-често между тях."

Ето че научихме нещо ново и ценно за това как работи системата на Tesla Model S. Надяваме се тази информация да е полезна и за теб.

От: ChargedEVs

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума