Новият Smart ED с батерии от LG Chem

Електромобили
В този блог: Още един голям автопроизводител ще използва клетки за електромобилни батерии от LG Chem.

Daimler AG избира LG Chem за доставчик на литиево-йонни батерии за новия smart ED от 2016 г. Според договора, LG Chem ще доставя клетки, а Daimler ще сглобява батериите в свой завод...

С това LG Chem се превръща в най-големия доставчик на батерии за автопроизводители в света – клиенти на компанията са 13 от глобалните марки в топ 20. Освен Daimler, LG Chem снабдява с батерии за електромобили Volkswagen, Ford, Hyundai, Renault, Audi, Chevrolet, KIA, GM и др.

Сключването на този договор е логично продължение на обявеното през ноември 2014 г. от Daimler спиране на производството на клетки за литиево-йонни батерии в Li-Tec поделението на компанията от декември 2015 г.

Причината според тогавашния мениджър на Daimler Харалд Крюгер е в това, че производството на батерии излиза твърде скъпо на компанията в Германия. По думите на Крюгер, "Ние осъзнахме, че автопроизводител не може сам да си произвежда клетки за батериите."

Настоящият smart fortwo electric drive е оборудван със 17.6 кВтч литиево-йонна батерия и 55 кВт електромотор с макс. въртящ момент 130 Нм, за пробег до 140-150 км с едно зареждане.

От: Green Car Congress

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума